Теодора Мрђан – културна, весела и паметна

"Само будите своји. Покушајте да на најбољи начин презентујете кућу из које долазите културом и добрим понашањем"- Теодора Мрђан поручује младима.

БАЧКА ПАЛАНКА – Теодора Мрђан, ученица 4/1, изабрана је за Ђака генерације ССШ „Др Радивој Увалић“ из Бачке Паланке за школску 2023/24. годину. Ми смо разговарали са Теодором и њеном разредном Маријом Гордић.


Шта за тебе представља ово звање?

„Част ми је понети школско звање Ђака генерације. Нисам то очекивала и представља ми веома пријатно изненађење“, рекла је Теодора за портал БАП ВЕСТИ И додала да ће јој период средње школе заиста остати у лепом сећању.

„Сећање на друштво, стицање нових пријатељстава и учвршћивање оних старих. Одрастање кроз школску околину и кроз ситуације у којима се, у средњошколском добу нађеш омогућавају ти да упознаш себе и да почнеш да се градиш као млади човек. Драго ми је што смо све то, кроз ове четири године, радили заједно“, каже Теодора Мрђан.

Школске успомене

„Школски хол, куле и кабинети ће ми заувек одисати радошћу и подсећати ме на безбрижност средње школе. Та места, која су само понекад била испуњена напетошћу коју носе провере знања и различита одговарања, су одисала ђачким смехом, раздраганим и веселим ђачким причама. Професори, људи са веома челичним стрпљењем и жељом да нас подуче, како „стручним знањем“, тако и оним животним. Школско особље, пријатно и вредно, додатно доприноси лепој слици школе која ће ми остати у сећању“, каже Теодора Мрђан и додаје да ће наставити школовање из области економије.

„Радујем се свему што будућност носи. Волим и спремна сам за нова учења и нове авантуре“, изјавила је Теодора која је искористила ову прилику да пошаље поруку будућим средњошколцима, будућим младим људима – Само будите своји. Покушајте да на најбољи начин презентујете кућу из које долазите културом и добрим понашањем. Мрвица заинтересованости, много вредног и марљивог рада ће вас довести на многа далека и лепа места и помоћи вам да остварите своје циљеве“.

По чему ће Теодора остати упамћена?

Теодорина разредна, Марија Гордић, за портал БАП ВЕСТИ каже да је Теодора пре свега увек била добар друг.

„Ведра, насмејана, несебично је делила своје знање са другарима. Савестан ђак од првог дана, искористила је пун потенцијал школе, јер је поред школских лекција, учила је и оне животне лекције“, закључује Марија Гордић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here