Урош Савић је два пута понео признање ђака генерације

Ово признање за ђака генерације схвата као додатну дозу одговорности

БАЧКА ПАЛАНКА – Урош Савић, ученик 4/2, који је био ђак генерације и у основној школи, изабран је и за ђака генерације гимназије „20. октобар“ из Бачке Паланке, за школску 2023/24. годину. Ово признање је био повод нашег разговора са Урошем и директорком Гимназије, Тамаром Антић.


Речи директорке

„Урош Савић je носилац дипломе „Вук Караџић“ и ђак генерације ове школе. Поред одличног успеха током школовања показао је интересовање за учешће у разним школским и ваншколским активностима, па је тако учествовао у више спортских такмичења, драмским представама, литерарним конкурсима, хуманитарним активностима и другим видовима културног и друштвеног живота школе и локалне заједнице. Наставници и ученици Гимназије Уроша Савића памтиће као вредног, одговорног и домишљатог ученика и другара, који са правом носи титулу ученика генерације 2020/2024. године, честитају му и желе успешан наставак школовања на факултету“, каже директорка Гимназије „20. октобар“, Тамара Антић.

Урошев утисак о овом признању

„Када сам сазнао да сам изабран за ђака генерације, осећао сам се веома срећно и поносно. Ово признање не би било могуће без разредне, професора и директорке који су све четири године напорно радили и увек максимално излазили у сусрет када су у питању наша различита интересовања на чему смо им веома захвални“, рекао је Урош Савић и додао да је важно нагласити и велику подршку коју је добијао од другара из школе, као и породице која је увек била ту уз њега.

Како каже Урош, гимназија „20. октобар“ је место где постоји много могућности и активности за пронаћи себе и открити своја интересовања. „Управо по таквим активностима и добром дружењу ћу памтити гимназију и своје школовање, које ће ми сигурно остати у лепом сећању“, каже Урош.

Ово није први пут да је Урош изабран за ђака генерације. Он је то признање понео и у ОШ „Десанка Максимовић“ из Бачке Паланке. Поред активности у гимназији увек је проналазио време за ствари које га занимају, попут спорта. Већ дуго година тренира кошарку у градском кошаркашком клубу „Марина“. Преко распуста и када год је у могућности воли да планинари а такође слободно време користи и тако што се како индивидуално тако и екипно такмичи у шаху, где такође наступа за градски клуб.

„У својој генерацији имао сам пуно Вуковаца са којима сам се такмичио за ово признање. Сигуран сам да у чије год руке би оно отишло, школа би и даље могла да се похвали веома квалитетним и истинским Ђаком генерације“, изјавио је Урош Савић за портал БАП ВЕСТИ и додао да ово признање за Ђака генерације схвата као додатну дозу одговорности.

„Са друге стране, убеђен сам да ће ми ово бити само још већи ветар у леђа када је у питању даље школовање. Следећи корак је правни факултет са којим верујем да сам направио прави избор“, рекао је за крај овог интервјуа Урош Савић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here