Урош Суђић трећи на Републичком такмичењу из српског језика

Засијала је још једна звезда на бачкопаланчком небу

БАЧКА ПАЛАНКА – Школска година се полако приводи крају, па је време да се саберу сви резултати. Наша рубрика „Сјајне звезде нашег неба“ је све богатија успесима младих који су се високо позиционирали на разним нивоима школских такмичења. 


Бачкопаланчанин Урош Суђић је тренутно матурант Гимназије „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду. Средњу школу је завршавио са високим пласманом на Републичком такмичењу из српског језика. Како каже планира да упише примењену математику на Природно – математичком факултету Универзитета у Новом Саду. Поред тога што је веома успешан ученик, активно се бави кошарком. Да је остао веран Бачкој Паланци говори и то што тренира у КК „Марина“ из Бачке Паланке.

– У Бачкој Паланци сам завршио ОШ „Свети Сава“, у којој сам био и ђак генерације. Поред математике и физике ишао сам на такмичења и из српског језика, тако да сам и у 7. разреду основне школе освојио 3. место на Републичком такмичењу из српског језика. Оно базично и добро знање из српског језика сам управо и стекао у ОШ „Свети Сава“, рекао је Урош Суђић.

У средњој школи је наставио да надограђује своје знање из српског језика и у 2. разреду гимназије је почео да се такмичи. Сваки пут до сада је био учесник и републичког такмичења из српског језика.

„Прошле године сам ипак уместо републичког такмичења отишао на екскурзију јер су се термини поклапали. Међутим, ове године сам освојио 3. место на Републичком такмичењу из српског језика у Тршићу. Мој ментор у гимназији је била професорка Јасмина Пивнички“, изјавио је за портал БАП ВЕСТИ, Урош Суђић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here