О успесима ученика ТШ „9. мај“ из Бачке Паланке

Веома успешан крај школске године

БАЧКА ПАЛАНКА – Наша рубрика „Сјајне звезде нашег неба“ је све пунија  успесима младих ученика из школа са територије општине Бачка Паланка. У оквиру ове рубрике сада ћемо презентовати и овогодишње успехе ученика ТШ „9. мај“ из Бачке Паланке.


У току ове школске године, ученици и наставници – ментори ТШ „9. мај“, били су веома вредни и успешни. Иза њих је 8 републичких такмичења, на којима су ученици школе успешно демонстрирали своја знања и вештине. На тим такмичењима, они су поред школе, представљали и нашу општину у најбољем светлу.

У децембру је одржано такмичење у информатичком и рачунарском начину размишљања на такмичењу „Дабар“ које је одржано Крушевцу. Представник школе на овом такмичењу био је ученик Милован Велемир и ментори Јелена Бурсаћ и Душан Панић.

У марту су ученици Тара Ковачевић, Љиљана Велемир, Вељко Борковић и Алекса Шугић учествовали на такмичењу из мултимедије које је одржано у Београду. Њихове менторке биле су наставнице Вања Ивановић и Ивана Митић. Ово такмичење је имао и ревијални део – израда филмова на тему „Моја генерација“, где су освојили 3. место. У изради филма учествовали су ученици: Кристина Томић, Данило Јањић, Никола Цеснак, Немања Золарек, Јован Кнежевић, Ђорђе Црњак, Милован Велемир и Стеван Кнежевић.

Април је обележио успех ученика Саве Пилиповића, који је освојио 3. место на републичком такмичењу из енглеског језика, одржаном у Београду. Менторка му је била наставница Татјана Божовић. Поред Саве, на том такмичењу учествовао је и ученик првог разреда Душан Матић који је заузео 5. место, а његова менторка је била Јелена Кајари.

Поред надметања из енглеског језика, у априлу су ученици ТШ „9. мај“ узели учешћа и у такмичењу из програмирања под називом „Петља“. Ученик Иван Мадић се, након што је упешно прошао два круга онлајн квалификација (у новембару и децембру) пласирао на окружни ниво такмичења који је одржан у Новом Саду, а затим и на републичко такмичење које је ове године одржано у Крагујевцу. Уз њега је све време била менторка, Светлана Ерцег.

Ученик првог разреда, Јован Кнежевић, је учествовао на такмичењу из физике које је одржано у Београду и постигао запажен резултат. И он и његова менторка, Ана Николашевић, кажу да ће следеће године бити још бољи.

У мају се ученик првог разреда Стефан Бјелош надметао на републичком нивоу из статике у Пироту. Његов ментор је био Урош Ђорђевић. Потом су се низала републичка такмичења из заваривања и програмирања.

У Смедеревској Паланци, ученици Жарко Васиљев и Давид Новаковић нису имали нимало лак задатак, морали су да покажу колико су вешти у заваривању. Њихови ментори су били Свјетлана Брдак Шушница, Момир Благојевић и Душко Никитовић.

На такмичењу из програмирања, одржаном у Београду, школу су представљали ученици трећег разреда, Стеван Кнежевић и Лазар Комарчевић, са ментором Славујем Милићем, као и Сава Пилиповић, ученик другог разреда чија је менторка била Светлана Ерцег. На овом такмичењу учестовало је 85 врсних програмера из целе Србије.

Поред такмичења, школа је у децембру организовала свечаност поводом стогодишњице електрификације Бачке Паланке. У оквиру ове свечаности, организовали су и такмичење у изради кратког филма и дигиталне фотографије, у ком су учествовали и ученици основних школа у нашој општни.

У априлу је ТШ „9. мај“ била домаћин окружног такмичења из роботике. Осим тога, учествовали су и на бројним манифестацијама које су организоване на нивоу наше општине.

„Ова школска година ће за мање од месец дана бити иза нас – време је да се наши ученици мало одморе, како би у следећој, ако не поновили, онда и надмашили успехе које су имали и попели се још један корак на лествици знања и вештина“, рекла је Светлана Ерцег, испред тима за маркетинг ТШ „9. мај“ из Бачке Паланке.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here