Где је ученик који је повредио професора Зорића?

Он ће даље бити процесуиран у оквиру кривичног поступка

Илустрација: МУП Србије

Бивши ученик Техничке школе „9. мај“ из Бачке Паланке који је пре скоро месец дана напао професора Слободана Зорића током часа налази се у притвору, сазнаје Телеграф.рс


Подсетимо, М. Б. је ушао на час и почео да провоцира наставника који га је замолио да напусти учионицу, јер није више ученик школе. По изласку из учионице, М.Б. је физички насрнуо на наставника, а каснијим детаљним прегледом утврђено је да је професор задобио прелом кости главе. Уследио је протест просветних радника.

– Ученику из Бачке Паланке је одређен притвор до 30 дана, а њему ће се судити након изласка из притвора. По кривичном поступку он ће даље бити процесуиран. Потребно је да јавност сазна да је закон примењен, да су то закони који су и до сада постојали. То ће послати јасну поруку друштву, јавности, родитељима, па у крајњој линији ученицима, да се држава побринула за ред у школама – рекла је портпарол УСПРС Мирјана Гашић.

Она је додала да је ово јасна порука наставницима и свим запосленим у школама да држава брине о њима и да се не односе према њима као према некоме ко је препуштен сам себи.

Иначе, после инцидента у школи, просветни радници су покренули штрајк након чега је одржан састанак репрезентативних синдиката у просвети, и Владе Србије на којем је постигнут договор и представљен нацрт текста Закона измена и допуна Кривичног законика по којем ће се од сада напад на лице запослено у образовној установи третирати као напад на службено лице, најближе, као на адвокате, те казне затвора могу бити и до осам година.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here