И Илок претрпео велику штету

Град је уништавао ролетне, с крова су падали црепови, а улице су под биле водом

Фото: Радио Илок

Велико невреме у понедељак (03.06), погодило је и делове Хрватске. У Илоку су путеви били поплављни, ветар је рушио стабла, а град, величине лешника, погодио је подручје Жупање.

У понедељак послеподне, становнике Илока је задесило снажно невреме, а штета је била велика. Град је уништавао ролетне, с крова су падали црепови, а улице су под биле водом. Олуја је кратко трајала, међутим, направила је огромну штету и у пољопривреди.

„Биле су поплављене приватне винарије, куће и амбуланта. Било је пуно срушених кровова и срушених стабала. Све расположиве снаге су биле на терену. Комуналци су исто помагали. Део путева према школи је био непроходан, па комунална служба с багером уклонила стабла и блато. Приоритет је била амбуланта у којој је велика количина воде и постојала је опасност од уништавања инсталација“, рекао је Ивица Бошњак, шеф Јавне ватрогасне службе Илок.

Фото: 24sata

У невремену је оштећен и Музеј града Илока, који се огласио на фејсбуку, с позивом људима да притекну у помоћ, јер су потопљени.

Управа цивилне заштите Илок, известила је да је примљено више дојава о последицама јаког невремена. На подручју Илока су поплављени подруми, срушена су стабла у дворишта и на електричне водове, а ветар је однео црепове с кровова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here