Продужен притвор ученику који је напао професора

Адвокат Лука Лабус, заступник малолетног нападача о новим детаљима случаја

Бившем ученику Техничке школе „9. мај“ у Бачкој Паланци који се сумњичи да је претукао професора Слободана Зорића, наневши му тешке телесне повреде продужен је притвор за још 30 дана, сазнаје Курир.


Напад се, да подсетимо, догодио почеком маја ове године након што је Зорић, како се сумња, одбио да дозволи некадашњем ђаку да с разредом у који је ишао присуствује његовом часу.

– Малолетнику је продужен притвор за месец дана, али је један притворски разлог отпао, тако да више не стоји основ да би малолетник утицао на сведоке боравком на слободи, већ је притвор продужен због могућности понављања дела и јер је дело изазвало узнемирење јавности, а запрећена казна је преко 10 година затвора – наводи адвокат Лука Лабус, заступник малолоетног нападача.

Према његовим речима, током поступка сазнале су се неке чињенице које иду у корист малолетнику и доказана је тврдња одбране, без намере да се оправда поступак малолетника.

Према незваничним сазнањима Курира, провера се да ли су постојали ранији инциденти између овог професора и бившег ученика. Школа је након инцидента издала и саоштење у коме се наводи да је професор нападнут након што је замољен да напусти учионицу.

– У послеподневној смени, на први час код наставника практичне наставе Слободана Зорића, са ученицима из одељења ушао је и бивши ученик. Почео је да провоцира наставника. Зорић га је замолио да напусти учионицу јер није више ученик наше школе, а он га је по изласку физички напао – наводи се, између осталог, у саопштењу школе, које је потписала директорка Снежана Ивеља.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here