Наталиа Рауза – талентована и вредна

Наталиа Рауза, ОШ "15. октобар" Пивнице

Наталиа Рауза – ученица 8.1, изабарана је за ђака генерације у ОШ „15. октобар“ из Пивница, за школску 2023/24. годину.


Како каже њена разредна, Мариа Чинчуракова, наставници је углавном описују користећи придеве – тиха, повучена, вредна, ненаметљива.

„Наталиа потиче из врло пристојне породице и има две млађе сестре. Врло је истрајна у ономе што зацрта себи као циљ, и воли да помогне другој деци из разреда“, каже наставница.

Током свог школовања, Наталиа се истакла у различитим областима и постигла успех на многим такмичењима. Носилац је дипломе „Вук Караџић“, а осим тога, стекла је и 4 дипломе „Доситеј Обрадовић“ из следећих предмета: Словачки језик, српски као нематерњи језик, хемија, руски – други страни језик. Осим тога, наставничко веће јој је доделило и школску диплому из физике.

Наставница је с поносом истакла, да је једна од њених најбољих ученица показала, не само изванредне академске резултате, већ и зрелост у својим размишљањима о будућности. Истичући њену посвећеност учењу и широк спектар интересовања, наставница је открила да ученица још увек разматра своје опције за студирање.

„С обзиром на то, да још увек није донела одлуку шта би хтела да студира, жеља јој је да упише Гимназију „Јан Колар“, у Бачком Петровцу, а по завршетку исте, одлучиће шта и где ће студирати“, каже наставница Мариа Чинчуракова.

Честитамо Наталији и желимо јој пуно успеха у наставку школовања!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here