Отворено писмо родитеља: Прослава слободе и подршка васпитачици Биљани Вучковић

БАЧКА ПАЛАНКА – У недељу (16.06. )  деца из вртићке групе васпитачице Биљане Вучковић остављала су поруке на бетону испред зграде општине Бачке Паланке. Довели су их родитељи који су пружили подршку васпитачици која је добила отказ после девет година рада на одређено, након што је одбила да извршава страначке обавезе, иде на митинге и прикупља капиларне гласове.


Испред општине било је весело, чула се музика и весели дечји гласови. Разиграна деца трчала су на све стране, летели су балони. Дечаци су играли фудбал, девојчице су јуриле по ливади, и свако дете је пре или касније завршавало у загрљају своје васпитачице.

Родитељи су нагласили да оваква подршка васпитачици није никакав ПРО-ТЕСТ, већ ПРО-СЛАВА.

На питање шта заправо прослављају, родитељи су одговорили да славе слободу. Прослављају што је васпитачица Биља рекла НЕ страначкој машинерији и остала здрава. Кажу да прослављају живот, достојанство, храброст и да то данас вреди славити.

Родитељи су у свом писму истакли: „Схватили смо, након разговора код директора ПУ Младост, господина Горана Шатаре, да је узалудно протестовати, јер је јасно да друга страна нема слуха и није свестан одговорности коју та функција носи, и да га једноставно – није ни брига. Њима није на првом месту брига о деци, нити о запосленима који, чувајући нашу децу, раде можда и најважнији посао у држави, већ да одржавају страначки апарат и у ту сврху организују запослене.“

Шта нам то деца, пишући по бетону, желе да поруче?

– Деца нам поручују да она нису крива што су дошла на овакав свет, криви смо ми који смо дозволили да атмосфера у друштву постане хаотична, поларизована, пуна насиља, страха и личних интереса. Поручују нам да су они ти који су најважнији и да ће на њима остати овај свет. Ако желимо да тај свет буде лепши, онда нам деца морају бити на првом месту и морамо научити читати поруке које нам шаљу, наводе они у свом писму.

Шта даље?
– Како деца воле да се друже са васпитачицом Биљом, замисао је да се сваке недеље од 18 часова окупљамо испред општине и славимо слободу. Сви слободни грађани и грађанке са својом децом могу да нам се придруже, истакла је група родитеља.

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here