Јавни позив за бесплатно коришћење државног пољопривредног земљишта

Јавни позив за бесплатно коришћење државног пољопривредног земљишта и Јавни позив за право пречег закупа државног пољопривредног земљишта.

Комисија за израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења  пољопривредног земљишта, надлежни орган јединице локалне самоуправе Општине Бачка Паланка расписала је јавне позив.


Јавни позив за бесплатно коришћење државног пољопривредног земљишта

Расписан је јавни позив којим се обавештава:

  • да се за коришћење без плаћања накнаде за пољопривредну производњу може дати пољопривредно земљиште у државној својини у површини која је примерена делатности којом се баве и то:

-образовним установама, школе, стучне пољопривредне службе и социјалне установе највише до 100 хектара.

– високообразованим установама – факултети и научни институти чији је оснивач држава и установе за извршење кривичних санкција највише до 1.000 хектара.

  • да се коришћење без плаћања накнаде у циљу пошумљавања може дати пољопривредно земљиште у државној својини правним лицима у државној својини која су регистрована за послове у области шумарства.

Опширније о свему овоме прочитајте ОВДЕ.

Јавни позив за право пречег закупа државног пољопривредног земљишта

Комисија за израду Годишњег програма заштите, уређења и коришћења  пољопривредног земљишта, надлежни орган јединице локалне самоуправе Општине Бачка Паланка, расписује јавни позив свим физичким и правним лицима којим обавштава:

  • власнике система за наводњавање, одводњавање, рибњака, пољопривредног објекта, стакленика, пласненика, и вишегодишњих засада (воћњака и винограда који су у роду) на пољопривредном земљишту у државној својини и који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу најмање три године
  • и власнике домаћих животиња, који су и власници, односно закупци објекта за гајење тих животиња на територији јединице локалне самоуправе на којој се право пречег закупа остварује, који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу најмање једну годину.

да доставе потребну документацију ради доказивања права пречег закупа на пољопривредном земљишту у државној својини на територији општине Бачка Паланка за 2025. годину, до дана 31. октобра 2024. године.

Опширније о свему овоме прочитајте ОВДЕ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here