17. Фестивал традиционалне песме у Младенову

Фестивал је одржан у суботу (08.06.)

МЛАДЕНОВО – У суботу (08.06.), у Младенову, одржан је 17. Фестивал традиционалне песме „Лепо певам, далеко се чује“ у организацији КУД „Др Младен Стојановић“ из Младенова.


Ове године учесници манифестације биле мушке и женске групе певача из Каћа, Фекетића, Новог Сада, Апатина, Гложана који су се публици представили са различитим техникама и стиловима традиционалног певања.

У програму је учествовао и гајдаш Огњен Огњановић као и дечија и женска певачка група КУД „Др Младен Стојановић“ из Младенова. Богата традиција изворне песме српског народа досељеног из Босанске Крајине у Младеново, наставља се и даље. Изворна песма свој живот и опстанак обебеђује кроз нове нараштаје који препознају њену вредност и значај и труде се да је сачувају од заборава.

Стручни руководилац певачких група из Младенова, Милица Јовин, је овогодишњим Фестивалом обележила и значајан јубилеј, 20 година свог веома успешног рада у КУД „Др Младен Стојановић“ из Младенова. Присутни гости, врсни зналци као и стручни познаваоци традиционалног певања једногласно су потврдили да је овогодишњи Фестивал задржао квалитет грађен свих претходних година и наставио да развија и едукује младе људе да се усавршавају и поштују и своје али и културне вредности других народа.

„Васпитавање нових генерација на провереним, традиционалним културним вредностима и даље остаје један од најважнијих циљева ове манифестације. Кроз овакав и сличне садржаје успешно се развија мултиетничност и мултикултуралност припадника свих етничких заједница које заједно живе на овом простору, што је и најважнији циљ оваквих дружења и сусретања“, изјавила је Сања Убовић, дугогодишња председница КУД-а и чланица женске певачке групе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here