Школе из наше општине награђене на конкурсу „Чистије и зеленије школе у Војводини“

ОШ "Браћа Новаков" Силбаш, Параге, Деспотово и ОШ "Алекса Шантић" Гајдобра - Нова Гајдобра.

За чистије и зеленије школе у Војводини-

У уторак (28.05.), у згради Покрајинске владе Војводине, одржана је додела награда учесницима конкурса „Чистије и зеленије школе у Војводини“, коју је додељивао Покрајински секретеријат за урбанизам и заштиту животне средине за школску 2023/24. годину.


Две школе из наше општине су добитнице ове награде – ОШ „Браћа Новаков“ Силбаш, Параге, Деспотово и ОШ „Алекса Шантић“ Гајдобра – Нова Гајдобра.

У Покрајинској влади данас су додељене награде представницима 54 најбоље васпитно-образовне установе у нашој покрајини, у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“. Укупни наградних фонд за награде у сарадњи са свим партнерима износи преко четири милиона динара.

У овом четрнаестогодишњем пројекту који је покренут са циљем да се у вртићима, школама и локалним заједницама широм Војводине подигне свест и лична одговорност за бригу о животној средини, учествује укупно девет партнера чији су представници доделили награде најуспешнијим овогодишњим учесницима. Реч је о шест секретаријата Покрајинске владе – Секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине, Секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Секретаријату за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Секретаријату за привреду и туризам и Секретаријату за спорт и омладину, као и о представницима Града Новог Сада – Градске управе за заштиту животне средине, ЈП „Војводинашумеˮ и Покрету горана Војводине.

У школској 2022/2023. години награђене су укупно 54 васпитно-образовне установе, са територије 26 градова, односно општина: Алибунара, Бачке Тополе, Бачке Паланке, Беочина, Вршца, Житишта, Зрењанина, Инђије, Ирига, Кањиже, Кикинде, Ковачице, Куле, Новог Сада, Оџака, Панчева, Пећинаца, Руме, Сечња, Сенте, Србобрана, Сремских Карловаца, Сремске Митровице, Старе Пазове, Суботице и Титела.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here