Објављени коначни резултати расподеле по средњим школама

У гимназији "20. октобар" и ССШ "Др. Радивој Увалић" из Бачке Паланке је остало још мало места

Коначни резултати расподеле ученика по средњим школама и образовним профилима објављени су на порталу Моја средња школа, а министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић пожелела је свим ученицима успешан упис у средње школе и даљи наставак школовања и истакла да су Министарство просвете и Влада Републике Србије омогућили додатне ресурсе и подршку за већу ефикасност и краће рокове за добијање информација о резултатима.


У првом кругу распоређен је 59.091 ученик. У једну од прве три жеље распоређено је 81,43 одсто ђака, што је добар резултат, јер су ученици и њихови родитељи или други законски заступници добро сагледали успех и остварене бодове на завршном испиту, истакла је министарка, додајући да је по првом опредељењу распоређено је 35.863 ученика, по другом 8.147 и трећем 4.163 ученика“.

Ове године је нешто веће интересовање било је за бачкопаланачку гимназију „20. октобар“. Биће формирана четири одељења, од тога су три општег смера и једно одељење друштвено језичког смера. Распоређено је 102 будућа средњошколца, а остало је још 10 слободних места. Како сазнајемо за упис у ССШ „Др. Радивој Увалић“ у Бачкој Паланци, интересовање је уобичајно као и предходних година. Од шест одељења, колико ова школа прима, четири су скроз попуњена, а остала два се полако попуњавају. Према информацијама које смо нашли на порталу Моја средња школа, за ТШ „9. мај“ у Бачкој Паланци се определило 110 ученика.

Упис од сутра

Упис у средње школе моћи и ове године да се обави потпуно електронским путем, и из иностранства, коришћењем наведеног портала Моја средња школа почев од 2. до 6. јула 2024. године, или одласком у средњу школу.

У уторак, 2. јула ученици који нису распоређени у првом уписном кругу моћи ће преко портала Моја средња школа или непосредно у основној школи да предају листу опредељења, док ће 3. јула бити објављен распоред ученика по средњим школама и образовним профилима у другом уписном кругу.

„У четворогодишње образовне профиле уписано укупно је 48.966 ученика, од чега у гимназије 15.108. У трогодишње образовне профиле уписано је 10.125 ученика, рекла је министарка.

Она је навела да после првог уписног круга, нераспоређених ученика, њих 1.524, има могућност да се у другом уписном кругу упишу на преостала слободна места. У четворогодишњим профилима преостало је 7.866 места, док је у трогодишњим тај број је 3.783.

Ученици који из здравствених и објективних разлога нису полагали завршни испит у јунском року, моћи ће то да ураде 14, 15. и 16. августа 2024.године.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here