Објављени коначни резултати завршног испита за осмаке

Упис у средње школе моћи ће ове године да се обави потпуно електронским путем

Фото: Canva

На порталу Моја средња школа, у недељу (23.06.), су објављени коначни резултати завршног испита на крају основног образовања и васпитања за ученике осмог разреда.


Ученици осмог разреда основних школа у Србији полагали су ове недеље завршне испите на крају основног образовања из матерњег језика, математике, како и из једног од пет понуђених предмета по свом избору – биологије, географије, историје, физике и хемије, преноси РТС. Прелиминарни резултати завршног испита за будуће средњошколце објављени су у петак.

Листа опредељења за упис у средњу школу моћи ће да се поднесе преко портрала Моја средња школа и непосредно у школи 26. и 27. јуна, а коначна листа опредељења биће објављена 29. јуна.

Завршном испиту у јунском року приступило је 64.437 ученика осмог разреда, односно 99,64 одсто њих и 1.070 полазника функционалног основног образовања одраслих, што је 68,55 одсто пријављених одраслих, саопштило је Министарство просвете.

Упис у средње школе моћи ће ове године да се обави потпуно електронским путем преко портала Моја средња школа од 2. до 6. јула.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here