Анђела Лукић прва на Републичком такмичењу из немачког језика

Конкуренција је заиста била велика

БАЧКА ПАЛАНКА – У тами свих догађаја који се дешавају по школама широм Србије, ипак постоје светле тачке, које сведоче да још увек није све изгубљено и да је наше школство и даље на високом нивоу.


Међу нама још увек има велики број дивне деце, која својим трудом и радом, дају позитиван пример својим вршњацима. Још једна звезда је засијала на бачопаланачком ученичком небу.

Анђела Лукић, ученица 8. разреда у основној школи „Десанка Максимовић“ је одличан ђак. Оно што је њу издвојило у односу на осталу децу, је њена велика љубав према страним језицима а резултат тога је је и велики успех који је стигао на Републичком такмичењу из немачког језика.

Ово Републичко такмичење одржано је почетком априла у Борчи у ОШ „Раде Драинац“. После првог дела квалификација, које су биле у писаној форми, Анђела је прошла међу осам најбољих који су потом имали још једну проверу али овај пут кроз усмени разговор.

„На ово такмичење сам отишла потпуно растерећена и без великих очекивања али сам прижељкивала успех“, изјавила је Анђела за портал БАП вести и додала да се на такмичењу упознала и дружила са осталим такмичарима.

Након читавог дана неизвесности и наде, са наставницом немачког, Исидором Срдић, стижу коначни резултати где Анђела сазнаје да је освојила прво место и на тај начин донела својој школи још једно признање, диплому са Републичког такмичења.

„Била сам пресрећна када сам освојила прво место јер је конкуренција заиста била велика“, каже Анђела Лукић.

Анђели сада предстоји завршни испит за упис у средњу медицинску школу али ће и даље наставити да усавршава своје знање немачког језика.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here