Лана Капелан – доказ да је свестраност ипак могућа

"Данас заборављамо да се поред знања оцењује и наш утисак и желим да скренем пажњу на то", каже Лана

БАЧКА ПАЛАНКА – У све популарнијој рубрици „Сјајне звезде нашег неба“, која се бави успесима деце и младих из свих области друштва, данас пишемо о једној изузетно талентованој девојчици, која од најранијег узраста бриљира на више поља.


Лана Капелан, ученица 8. разреда у ОШ „Вук Караџић“, на најлепши начин представља своју школу и Бачку Паланку. Поред тога што је одличан ђак, она од првих школских дана осваја дипломе на разним такмичењима из готово свих предмета.

Једна је од ретких ученица која ради по индивидуалном образовном плану, ИОП 3, који представља посебан начин рада за даровите ђаке из чак три предмета – српског језика и књижевности, биологије и хемије.

Лана је већ положила пријемни испит из биологије и хемије са високим бројем поена у гимназији „Јован Јовановић Змај“ за специјализовано одељење за смер
биологија-хемија, а након освојене 3. награде на републичком такмичењу из
биологије, освојене 19. маја ове године, она ће добити и додатне бодове.

Непосредно пред републичко такмичење из биологије, Лана је полагала пријемни испит и у српској гимназији у Будимпешти „Никола Тесла”, где је похваљена за изузетан успех на писменом испиту, као и за свој досадшњи успех у школи, на свим нивоима такмичења у школи и у спорту. Коначне резултате овог пријемног испита, Лана очекује крајем маја, када ће и одлучити коју школу ће уписати.

„Осим учења, школа из нас извлачи оно право ЈА. Утиче на обликовање особе у коју ћемо израсти. Карактер велича или смањује целокупни утисак који желимо да оставимо“, каже Лана Капелан за портал БАП ВЕСТИ и додаје да је њен мото – Нека поглавља се читају само једном.

Да Лана није само дете науке и књиге, говоре и њени спортски резултати. Она се већ неколико година веома успешно бави и кајаком у КК „Таrrket“ Бачка Паланка, и освајачица је бројних медаља. Последња у низу је у једноседу на 1000 метара, где је  Лана заузела 3. место у Србији у својој узрасној категорији. Са репрезентацијом Србије у кајаку боравила је на припремама од 19. фебруара до 3. марта ове године у Требињу (БИХ).

На наше питање шта би поручила младима, Лана каже – Данас заборављамо да се поред знања оцењује и наш утисак и желим да скренем пажњу на то.

Фото: Припреме са репрезентацијом у Требињу

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here