Oдржан хитан састанак Општинског штаба за ванредне ситуације

Како се наводи на сајту Општине Бачка Паланка, председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница обишао је у вечерњим часовима екипе јавних комуналних предузећа и служби које уклањају последице олујног невремена које је јуче поподне погодило територију општине.


Шушница је у непрестаној комуникацији са локалном полицијом и електродистрибуцијом, пошто су услед удара олује без струје остала насеља Младеново и Карађорђево.

– Све општинске службе су на терену. Невреме је било снажно, али на сву срећу, олуја овај пут није имала ни приближну снагу као прошлог лета. Ветар је поломио мањи број стабала дрвећа, а на на неколико стабала су покидане гране. Највећи проблем је што у Младенову и Карађорђеву нема струје. Из електродистрибуције су ме обавестили да раде на отклањању узрока, и да се, према њиховим проценама, очекује да би у ова два насеља струја могла доћи до вечерас – каже Шушница.

Председник општине Бачка Паланка истиче да је одржан хитан састанак Општинског штаба за ванредне ситуације и да је упућен апел грађанима да самоиницијативно не уклањају грање и стабла са електричних водова, већ да сачекају да то ураде стручне службе.

– Јако је важно да грађани следе упутства Општинског штаба за ванредне ситуације. Све јавне службе и предузећа су на терену и последице невремена ће бити уклоњене у најкраћем могућем року – закључио је Шушница.

Територију општине Бачка Паланка погодило је јако невреме, праћено обилним кишним падавинама, снажним ударима ветром и градом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here