Радници Електродистрибуције успешно санирају последице невремена

Извештај о штетама на електродистрибутивној мрежи након олујног невремена

БАЧКА ПАЛАНКА – Олујно невреме праћено градом, које је у понедељак (03.06.) задесило општину Бачка Паланка и делове општине Бачки Петровац (највише насељено место Гложан) изазвало је велики број кварова на електродистрибутивној мрежи.

Како jе за БАП ВЕСТИ потврђено у погону Електродистрибуције у Бачкој Паланци, у току улујног невремена био је велики број кварова. Без струје су остала цела насељена места Младеново и Карађорђево. Радници Електродистрибуције су брзо отклонили кварове на овом делу дистрибутивне мреже, тако да је струја у Младенову стигла већ око 20 часова, а у Карађорђеву око 22 часа.

Највећа штета је настала на далеководима између Челарева и Бачке Паланке, где је олујно невреме срушило три далековода. Далеководи се данас постављају, тако да се ускоро очекује комплетна санација овог дела мреже.

Тренутно струје једино нема на делу мреже око Полоја и челаревске циглане јер је улуја срушила 3 стуба, али се очекује да ће радници Електродистрибуције убрзо санирати и овај део мреже.

У самом граду Бачка Паланка дошло је до квара у Кумановској улици где је пукла једна бандера. Напајање струјом је брзо нормализовано, а ускоро ће се заменити и поставити друга бандера. У току ноћи нормализовано је и напајање Дунав чарде која је такође након олује остала без струје. Било је и десетак интервенција по пријави грађана на појединачним прикључцима, који су у потпуности решени.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here