Велике штете на пољопривредним усевима у општини Бачка Паланка након невремена

Председница Гојковић одржала састанак са представницима општина погођених невременом

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић одржала је данас састанак са представницима општина Бачка Паланка, Бачки Петровац и Темерин, које су јуче погођене јаким невременом и том приликом претрпеле велику метеријалну штету.


Невреме праћено јаком кишом, градом, ветром и грмљавином захватило је јуче део Војводине, и том приликом је начињена штета на приватним и јавним објектима, као и пољопривредним усевима.

На територији оштине Бачки Петровац оштећени су или потпуно уништени усеви у атару Гложана, као и у делу атара у Бачком Петровцу. Према првим проценама олујним невременом захваћено је 2.820 хектара у Бачком Петровцу, односно 53 одсто обрадивих површина, док је у Гложану страдало 2.870 хектара, готово 100 одсто.

У тим местима оштећена су и 53 објекта.

Као и прошле године општина Бачка Паланка претрпела је најгоре последице јучерашњег невремена. Констатовано је да су поред велике штете на пољопривредним усевима, на површини између четири и пет хиљада хектара, оштећени стамбени објекти, школе и вртићи. Велика штета настала је и на згради Народне библиотеке „Вељко Петровић“, где је оштећен кров.

На територији општине Темерин, према најгрубљим проценама, градом и олујним ветром је захваћено између две и три хиљаде хектара обрадивих површина, на парцелама које су махом под засадима соје и кукуруза, и то на потезу атара између Темерина и Бачког Градишта, као и насеља Темерин и Сириг.

Председница Маја Гојковић истакла је да ће Покрајинска влада у складу са могућностима помоћи да се санира штета у овим општинама. Од општинских штабова за ванредне ситуације очекује се да доставе детаљну процену штете на објектима и усевима.

Састанку у Покрајинској влади присуствовали су и потпредседници Сандра Божић и Владимир Галић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here