Бачка Паланка – За стамбено збрињавање избеглица 4,98 милиона динара

Конкурси ће бити истакнути на огласној таби и сајту општине, као и на сајту Комесаријата

Општина Бачка Паланка, добила је од Комесаријата за избеглице 4,95 милиона динара за стамбено збрињавање избеглица на територији општине.


За куповину сеоских кућа са окућницом, Комесаријат је обезбедио 3.510.000 динара, а општина из свог буџета издваја 390.000 динара, док је за набавку грађевинског материјала и опреме за побољшање услова становања кроз реконструкцију и санацију објеката Комесаријат издвојио 1.440.000 динара. Укупна вредност подршке износиће 4,98 милиона динара.

Уговори су потписани 20. јуна, у Комесаријату за избеглице. Општина ће у наредних 15 дана, основати засебне комисије, које ће у року од 15 дана расписати конкурсе за избор корисника. Конкурси ће бити истакнути на огласној таби и сајту општине, као и на сајту Комесаријата.

За куповину куће с окућницом могу да се јаве избегла лица, која немају решено стамбено питање, а максималан износ који могу да добију је 1.950.000 динара. Конкурс за побољшање услова становања обухвата грађевинске радове, од реконструкције крова и кровне конструкције, зидова, уградњу изолације, замену електро, водоводних и канализационих инсталација, уређење фасаде, уградњу или замену керамичких плочица, набавку бојлера. Минимална вредност грађевинског пакета је 250.000, а максимална 800.000 динара.

„Подршка од 4,95 милиона динара за куповину кућа с окућницом и побољшање услова становања избеглица, представља наставак изузетне сарадње општине Бачка Паланка с Комесаријатом за избегла лица. На територији Бачке Паланке, до сада су у сарадњи са Комесаријатом обезбеђена 42 домаћинства, 23 пакета грађевинског материјала, осам монтажних кућа и 20 стамбених јединица, а у априлу месецу су
четири избегличке породице добиле грађевински материјал вредан два милиона динара за побољшање услова становања, кроз адаптацију или поправку породичних кућа. Наставићемо да у складу с Локалним акционим планом за управљање миграцијама, и у сарадњи са Владом Србије и Комесаријатом за избеглице, марљиво и одговорно радимо како бисмо омогућили да сва избегла лица на територији наше општине адекватно и успешно реше своје стамбено питање“, рекао је председник општине, Бранислав Шушница.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here