Почела међународна регата. Пролази и кроз Бачку Паланку

Чак 85 пловила и 250 учесника

Фото: Воде Војводине, преузето са 021.rs

Међународна регата „Воде Војводине“, 14. по реду, почела је у петак, 21. јуна, и трајаће до 29. јуна, на Дунаву, Тиси и каналу Дунав – Тиса – Дунав, на којој ове године учествује 85 пловила и око 250 учесника.


Током девет дана, наутичари ће пловити на кружној рути Нови Сад – Перлез – Бабатово – Бечеј – Турија – Руски Крстур – Каравуково – Бачка Паланка – Нови Сад укупне дужине око 300 километара. Отварању регате присуствовао је члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, саопштава Град Нови Сад.

„Веома ми је драго што се данас налазим на традиционалном окупљању на Дунаву, а повод за то је Међународна регата коју организује ЈВП „Воде Војводине“ 14 година за редом. Чињеница је да сваке године много љубитеља пловидбе из читавог региона, долази и то у све већем броју, што говори о популарности и интересовању за регату. Осим што је ова регата значајна за промоцију рекреативне пловидбе и природних богатстава на каналу Дунав-Тиса-Дунав, она доприноси подизању еколошке свести грађана. Такође, значајно утиче и на промоцију туристичких и наутичких потенцијала овог региона. Свим учесницима регате желим пријатан и леп боравак на Дунаву, и да са ове пловидбе понесу најлепше успомене“, рекао је Милорад Радојевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here