На снази наранџасти метео аларм

Нестабилно, спарно и кишовито

Фото: БАП ВЕСТИ

Интензивни кишоносни облаци, пљускови праћени грмљавином и олујни ветар у зони падавина обележиће и данашњи дан. На снази ће у већем делу земље бити наранџасти метеоаларм, као упозорење на могуће грмљавинске непогоде и локално велику количину падавина, рекла је метеоролошкиња Euronew Србија Љубица Гојковић.


Како је објаснила, за кратко време понегде ће пасти и преко 20 литара кише, а узрок овако нестабилном времену налази се у положају интензивног циклона који се постепено премешта преко Балканског полуострва.

„Киша је већ у преподневним сатима забележена у југозападним пределима, док ће у наредним сатима доћи до проширивања падавинске зоне на целу земљу. Осим обилних падавина, облаци нам доносе и појачан ветар, али и грмљавину, а у брдско – планинским пределима могућ је и град“, рекла је Гојковић.

Температура ће се кретати око 26. подељка. Ветар остаје јужни и југоисточни, али ће дувати нешто слабијим интензитетом него јуче. У петак долази до пораста ваздушног притиска, што нам доноси разведравање, а за викенд и отопљење.

„У петак ће пљускова бити још само у јужним пределима, док у Војводини долази до разведравања већ средином дана. Температура ће још у петак бити испод 30 степени, међутим већ у суботу долази до интензивнијег отопљења“, рекла је Гојковић.

Последње дане јуна обележиће суво, сунчано и веома топло време, међутим већ почетком наредне недеље очекује нас ново наоблачење са кишом и блажи пад температуре.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here