Шта нам кажу метеоролози за први дан јула?

Упозорење!

Foto: Canva

БАЧКА ПАЛАНКА – Претежно сунчано и веома топло уз слаб до умерен западни и северозападни ветар. Јутарња температура од 16 до 24, а највиша дневна од 31 степен на северу Бачке, до 37 степени на југоистоку земље.


Општина Бачка Паланка издала је најновије сопштење РХМЗ-а у коме се наводи да се у понедељак увече (01.07.), и ноћу, као и у уторак (02.07.), поново очекује појава грмљавинских непогода са градом, олујним ветром и великом количином падавина за кратко време и да ће се за конкретне локације издавати хитна упозорења један до два часа унапред.

Општина Бачка Паланка, сходно Одлуци о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Бачка Паланка, која је проглашена ради употребе посебних мера, додатних снага и средстава у отклањању насталих последица изазваних олујним временом праћеним јаком кишом и атмосферским пражњењем, моли своје суграђане да прате упозорења Републичког хидрометоролошког завода Србије и припреме се за најављене временске појаве, поштују безбедносне прописе и уколико се у току временских неприлика нађу на небезбедним локацијама у општини поштују упутства које је прописао Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here