У уторак и среду на снази упозорење на временске непогоде

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је најновије метеоролошко упозорење за 04. и 05.06.2024. године

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је најновије метеоролошко упозорење за 04. и 05.06.2024. године којe упозорава на потенцијално опасну појаву –локалну појаву грмљавина са или без падавина.


Општина Бачка Паланка, сходно Одлуци о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Бачка Паланка, која је проглашена ради употребе посебних мера, додатних снага и средстава у отклањању насталих последица изазваних олујним временом праћеним јаком кишом и атмосферским пражњењем, моли своје суграђане да прате упозорења Републичког хидрометоролошког завода Србије и припреме се за најављене временске појаве, поштују безбедносне прописе и уколико се у току временских неприлика нађу на небезбедним локацијама у општини поштују упутства које је прописао Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

Да подсетимо, у понедељак (03.06.), око 17:30 часова, Бачку Паланку и околна места је задесило олујно невреме. Падао је град који је буквално забелио делове града, а ветар је на појединим местима чупао дрвеће и носио кровове.

Бачкопаланчани још памте огромне штете коју су им нанеле прошлогодишње олује крајрм јула, а сад их је задесила нова, уистину, нешто слабијег интензитета.

Апел Општинског штаба за ванредне ситуације

Општински штаб за ванредне ситуације Општине Бачка Паланка апелује на све грађане општине Бачка Паланка да из безбедоносних разлога самоиницијативно не уклањају грање и стабла са електричних водова, срушена услед невремена праћеног градом на територији општине Бачка Паланка дана 03. јуна 2024. године, као и да истима не прилазе, већ да то препусте надлежним стручним службама.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here