Одржано поетско вече „Шантићу у спомен“

У Гајдобри (26.05.)

Фото: ОШ "Алекса Шантић" Гајдобра- Нова Гајдобра

На данашњи дан пре 156 година рођен је Алекса Шантић, песник чије име носи школа у Гајдобри и Новој Гајдобри. У овој години (02.02.) навршила се и стогодишњица његове смрти. Поводом ова два битна догађаја, ОШ „Алекса Шантић“ Гајдобра – Нова Гајдобра, Дан школе обележава два дана.


-Да наш вољени песник не може бити заборављен, сведочи и вече које је за нама. Синоћ је у дворишту школе у Гајдобри одржано музичко-поетско вече „Шантићу у спомен“, рекла је за наш портал директорка школе, Рајкица Зубац и додаје да је вече било веома емотивно и свечано.

У недељу (26.05.), на поетској вечери „Шантићу у спомен“, Шантићеве стихове говорили су тренутни ученици школе, као и бивше ученице, успешне рецитаторке Сунчица Вуковић и Радмила Миловић.

У музичком делу програма, ученици музичке секције, коју води наставница Снежана Жујић, извели су три песме за које је музику компоновао Алекса Шантић. Верујемо да многи од вас нису знали за овај податак. Организатори ове вечери су за крај ове дивне вечери оставили смо најлепше – Емину, у извођењу ученика школе, а уз пратњу Марка Шалића, коме је у знак дивног пријатељства и поштовања према његовом раду, директорка школе уручила захвалницу.

„Остатак вечери провели смо у дружењу уз освежење и колаче. Било је ово вече за памћење и надамо се да ће нам овакве вечери у школи постати традиција“, изјавила је за портал БАП ВЕСТИ, директорка школе Рајкица Зубац.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here