Препоруке књига из Народне библиотеке „Вељко Петровић (22.06.)

„Што више читаш, више ћеш знати. Што више научиш, на више места ћеш отићи.“ Др Сус

Народна библиотека „Вељко Петровић“ из Бачке Паланке у сарадњи са порталом БАП ВЕСТИ из богате понуде својим читаоцима препоручује наслове књига. У рубрици „Препоруке књига“ представљамо наслове Одељења за одрасле и Дечијег одељења НБ „Вељко Петровић“.

Препорука књига за читање – одељење за одрасле

На одељењу за одрасле, библиотекарка Милка Родић је предложила следеће наслове:

Aни Ерно: Запоседнутост

Аутобиографски роман добитнице Нобелове награде за књижевност 2022. године. Говори се о опсесивној љубомори и њеној деструктивној природи. У овом роману ауторка нас води у свет жене која се бори са друштвеним и културним ограничењима, истовремено истражујући све аспекте страсти и љубави.

 

Лаш Кеплер: Лазар

Напети трилер шведског двојца који пише под псеудонимом Лаш Кеплер, а препоручујемо га довољно храбрим читаоцима ноир романа који могу да издрже непрекидну напетост и пут у срце таме. Ово је још један роман у серијалу о инспектору Јона Лини који покушава да разреши низ стравичних злочина који се дешавају широм Шведске.

 

Владa Арсић: Осиње гнездо

Роман домаћег аутора Владе Арсића настао је на основу вишегодишњег истраживања у којем аутор представља своју верзију истине везане за спаљивање мошти Светог Саве на врачару. Шта је истина, а шта је фикција, открићете читајући овај роман. Овај роман је наша препорука за ову недељу. Обавезно га прочитајте.

Препорука књига за читање – дечије одељење

На дечијем одељењу, библиотекарка Борислава Тољагић Сегеди, је предложила следеће књиге:

Николета Новак: Позив

„Позив“ има све квалитете романа за младе са неизбежним елементима љубавне приче. Узбудљиво, динамично, а у исто време дубоко и инспиративно, ово дело изненађује неочекиваним обртима наизглед једноставног заплета. После ове књиге постаћемо и ми ловци на „моменте лепог“. …

 

Стјуарт Рос: Снежана и седам робота

Била једном једна бајка, која се чудновато изврнула! Када зла Звездана Краљица пошаље своју пасторку Снежану на пут без повратка, она заврши на удаљеној шумовитој планети. Користећи своје инжињерско знање, одважна принцеза прави роботе помоћнике од своје уништене свемирске летелице. Могу ли Снежана и седам робота да пронађу начин да једном засвагда поразе злу краљицу? Идеално за читаоце почетнике.

Љиљана Шарац: Анђео с једним крилом

Ружица креће у седми разред, безбрижно одговара на све школске обавезе и ужива у дружењу са другарицом из одељења Нином. Међутим, после повратка са Златибора у Београд не слути да ће јој се живот потпуно променити…
Пријатељство и љубав ближњих помажу јој да успостави нову равнотежу, али ће тек домаћи задатак из домаћинства подстаћи храбру тринаестогодишњакињу да се преиспита и крене у потрагу за својим коренима. Мали сребрни брош у облику трубе, који јој је дао Нинин брат Филип, помоћи ће јој да истраје на том путу, сигурна да има где и коме да се врати.

Приредио: Шандор Вечера

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here