Промоција романа „Бес – Земља громова“ ауторке Марије Чакмак

Роман „Бес - Земља громова“, други у трилогији „Земља громова“ ауторке Марије Чакмак.

БАЧКА ПАЛАНКА – У четвртак (30.05.), у Музеју града, са почетком од 18:00 часова биће одржана промоција романа „Бес – Земља громова“, други у трилогији „Земља громова“ ауторке Марије Чакмак.


Након првог дела у ком читаоци упознају словенске Богове њихова херојска дела, али и издају, прељубу, те покајање, присуствујући грандиозним биткама добра и зла, у наставку прича добија нове јунаке: Виле Касију и Веру од којих зависи судбина Богова и људи, супер-јунака Хината који очарава својим необичним способностима, али и трагичног јунака Игњата, који се бори са унутрашњим демонима у потрази за оним најсветијим-породицом. Незаобилазан је и некада моћни краљ Талисман чија ће се улога показати кључном у беспоштедној борби светла и таме.

Чакмак истиче да прича првобитно није планирана да има своје наставке.
– Роман „Земља Громова“ није замишљен као трилогија. Прича је планирана тако да има свој крај у првом делу али су моји пријатељи инсистирали да покушам да напишем још делова. Послушах њихов предлог и створих заиста магичне ликове за које сам се током писања веома везала. Радња је бајковита, брза и енергична и драго ми је да сам створила нешто што могу да читају сви без обзира на узраст. Читаоци су одлично прихватили мој први роман и први тираж је распродат за свега два месеца те се надам да ће тако бити и са другим делом трилогије који након предстојеће промоције, иако већ почео је свој живот представљањем путем друштвених мрежа, пронаћи свој пут до публике, рекла је ауторка.

О ауторки: Марија Чакмак је рођена 1985. у Бачкој Паланци. Завршила је Високу школу струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду. Запослена је у предшколској установи у Бачкој Паланци. Љубитељ је словенске митологије и писане речи. Промоцијом ће модерирати Тамара Јожић, новинарка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here