Успешна прослава 21. рођендана „Акорда“ по други пут

На овом концерту на репертоару је претежно била класична музика, коју су посетиоци срдачно примили.

У препуној црквици Св. Антуна, у оквиру „Мађарске куће“, у четвртак 27. јуна, одржан је други концерт Клуба класичне гитаре „Акорд“ поводом прославе 21. годишњице постојања. На овом концерту на репертоару је претежно била класична музика, коју су посетиоци срдачно примили.

Поред чланова „Акорда“ који су показали завидно умеће на гитари, концерт су обогатили и гости. Јелена Чапанда је вишеструки лауреат такмичења гитариста у Новом Саду и она је више пута наступила у разним нумерама. Звук је обогатио и Јосип Томаншек – Цоја, на удараљкама, а из Сомбора је стигла, редован гост на „Акордовим“ концертима, Светлана Шарчански, која је такође наступила више пута. Редован гост је и Рајан Донахју из Њу Орлеана из САД, који је углавном свирао акустичну бас гитару, а отпевао је и неколико блуз стандарда са југа Америке. Мари Ан Шмид из Тулона у Француској је већ извесно време становник Младенова, а стекла је и српско име Марија Мелодија. Она је певала на свом дивном мецосопран гласу песме из средњег века на италијанском, потом и песме из модернијег доба, а пред крај концерта, запевала је и на српском језику изазивајући опште одушевљење у публици, која је била толико задовољна да ју је позвала на бис. Да уметнички доживљај буде комплетан, побринули су се дугогодишњи пријатељи „Акорда“, песници из Књижевног клуба „Дис“.

Општи је утисак, да је „Акорд“ сигурно постао стожер музичке културе у Бачкој Паланци, а на овом концерту то су и те како доказали, завидним умећем на инструменту који свирају са срцем – гитари.

На крају напомена да је улазак на концерт бико слободан, а „Акорд“ се посебно захваљује МКУД „Вечера Шандор“, његовом председнику Фараго Золтану и његовој екипи на гостопримству и љубазности.

Шандор Вечера

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here