Песме 80-их година поново међу нама

Одржан је концерт дечијег хора "Звонце"

БАЧКА ПАЛАНКА – У петак, 28. јуна, дечији хор „Звонце“ одржало је концерт у летњем циклусу под називом „Тотално другчији од свих“, пред пуном салом Музеја града.

Тематски концерт је био омаж најважнијим и најутицајнијим бендовима и музичарима 80-их година прошлог века у Југославији. Хору су помогли у инструменталној пратњи Оливер Сабо и Душан Бојанић, а диригент је била Ђурђина Ристић. Концерт је отворен нумером сарајевског Плавог оркестра „Нека љуби се исток и запад“, па је следила „Марина“ од загребачког Прљавог Казалишта, после смо чули „Стојим на кантуну“ у рокабили стилу сплитске групе Ђаволи. Затим су деца отпевала песму загребачке групе Аеродом „Фратело“, чули смо и поп-рок баладу „Странац у ноћи“ Масима Савића.

Ученици петих разреда ОШ „Вук Караџић“ на блок флаутама су одсвирали две познате композиције: „Авиону сломићу ти крила“ од Рибље Чорбе и „На врховнима прстију“ од Бајаге. У наставку хор је отпевао песму „Тотално другчији од других“ од Вјештица, па „А где је Наташа“ Последње игре лептира. Са песмом „Џули“, Данијел Поповић је освојио 4. место на Евровизији 1983. године. За крај овог прелепог концерта отпеване су песме „Проклета недеља“ Парног Ваљка и „Маљчики“ Идола.

Концерт је имао хуманитарни карактер, скупљала су се средства у „Кутију великог срца“ а прикупљени новац ће се упутити неком коме је преко потребан.

Шандор Вечера

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here