Изостаје само Поша

Недеља (16.06.) - У Сомбору, фудбалери „Старог града“ играју прву утакмицу баража за попуну ПФЛ Сомбор

У граду зеленила, фудбалери „Старог града“ одиграће данас (16. јун) свој први бараж – меч са екипом домаћег „Радничког“. Реваш сусрет је на програму наредног четвртка, у Бачкој Паланци.

На гостовање у Сомбор „жуто-плави“ ће отпутовати без Поше, који изостаје из приватних разлога. И поред тога, што неће наступити у најјачем саставу, у редовима Старопаланчана влада умерени оптимизам пред гостовање Сомборцима.

– Покушаћемо у данашњој утакмици са другопласираном екипом у Општинској лиги Сомбор да остваримо што повољнији резултат. За нас би сваки резултат, осим пораза од два и више голова разлике, био повољан. Сомборци имају екипу која је састављена од искусних и младих играча, и сигурно да нам неће бити ни мало лако да остваримо повољан резултат. На овом гостовању, остаћемо без помоћи нападача Поше, који неће путовати у Сомбор из приватних разлога. Међутим, сви остали играчи биће на располагању тренеру Козићу и сигурно да ће учинити све да у овој утакмици остваре што повољнији резултат. Чврсто верујем, да га наша екипа може и остварити једном борбеном игром у којој ће сваки појединац исцедити из себе и последњи атом снаге. Никако не требамо сметнути са ума чињеницу да ће и наш противник дати све од себе, како би искористио предност домаћег терена и забележио што уверљивију победу. Фудбалери „Радничког“ ће сасвим је извесно, пружити свој максимум, како би стигли до победе, која би им омогућила да што безбрижнији допутују на узвратну утакмицу у Бачку Паланку – истиче Димитрије Бјелош, председник „Старог града“.

Утакмицу између Сомбораца и Бачкопаланчана, као главни арбитар водиће  Марко Димоски из Новог Сада.

– Верујемо да ће суђење бити објективно, јер то је свакако изузетно значајно  за једну добру и занимљиву утакмицу, какву сви очекују. Без обзира каква буде арбитража, наши играчи морају у утакмцу ући и одиграти је „хладних глава“. У противном, имаће проблема, како они сами тако и наш клуб. Посебно што се играју две утакмице, од којих друга можда може бити и одлучујућа, што свакако зависи од резултата данашњег сусрета. Још једном бих апеловао на наше играче, да мирно и без нервозе уђу у утакмицу, и да никако не сметну са ума да је она само прво полувреме, а друго вероватно још важније, биће одиграно на нашем терену – напомиње Бјелош.

Председник бачкопаланачког клуба, и овим путем апелује на играче да мирно, дисциплиновано, одговорно и озбиљно одиграју сусрет у Сомбору. Било каквом недисциплином и неодговорним понашањем, направиће проблем како самима себи, тако и клубу чије боје бране. Никако не треба да сметну са ума, да је реванш за четири дана у Бачкој Паланци, и да ће то бити изузетно значајна утакмица, на којој ће пасти одлука, ко ће од наредне сезоне бити члан ПФЛ Сомбор.

Са играчима ће данас у аутобусу бити и навијачи, који ће их бодрити од првог до последњег минута.

– Користим ову прилику да се захвалим Миленку Дамјанићу, директору „Дунавпревоза“ који нам је омогућио бесплатан превоз на утакмицу у Сомбор. Поред навијача у аутобусу, очекујем да ће приватним аутомобилима за Сомбор путовати један број наших симпатизера. Такође, замолио бих све њих да навијају за своје љубимце, али да не дозволе себи да наседну на било коакву провокацију од стране нашег домаћина, којих ће вероватно бити. Од навијача очекујемо да бодре екипу и да покажу да су у Сомбор стигли да буду наш дванаести играч. Верујем да ће се управо тако и понашати, јер би у противном само одмогли екипи, да оставари што повољнији резултат данас у Сомбору – закључио је Димитрије Бјелош.

М.Ђ.Кременовић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here