Од јесени у првој екипи Старопаланчана

Млада фудбалска нада - шеснаестогодишњи Бачкопаланчанин Милан Николић

Бачкопаланчанин Милан Николић, рођен је 11. јула 2008. године. Фудбал је почео да тренира као осмогодишњак. На позив тадашњег тренера пионира „Старог града“, Рајка Ивковића отишао је на први тренинг и у овом бачкопаланачком клубу почео је да учи фудбалску азбуку. У последњих годину дана, много је радио са двојицом младих тренера бачкопаланачких „жуто – плавих“, Радованом Рашом Ивковићем и Милованом Дмитровићем.

– Почео сам да играм на месту десног крила. Међутим, на захтев мог тренера Рајка Ивковића, недуго затим, сам прешао на позицију везног играча, где сам и сада. Изузетно ретко изостанем са тренинга, само у ситуацијама када за то постоји веома чврст разлог. У сезони која је управо завршена пионирска екипа „Старог града“, чији сам био члан, успела је да освоји прво место у такмичењу лиге пионира Сомбор – „Југ“. Освајању наслова првака и ја сам дао одређени допринос и због тога сам некако посебно срећан. У последње време, око годину дана, радио сам и тренирао са двојицом младих тренера, Радованом Ивковићем и Милованом Дмитровићем. Под условом да све буде текло по плану, надам се и очекујем да ускоро уз специјални лекарски преглед заиграм за сениорску екипу „Стари град“ – каже овај симпатични момак, који ће за неколико дана напунити шеснаест година.

О једном од својих бројних ученика, своје мишљење за портал БАП Вести, изнео је и Рајко Ивковић.

– Милан припада групи веома талентованих фудбалера. Ради се пре свега о играчу, који је одличан техничар и веома добар креатор игре своје екипе. Уз то, има сјајан преглед игре. Уз све набројане особине, Милан има добро изграђен шут са дистанце од тринаест до двадесет метара. Најкраће речено, он је прави плејмејкер у својој екипи. Одиграо је неколико пријатељских утакмица за сениорску екипу „Стари град“, и показао да клуб у будућности на њега може озбиљно рачунати. Очекујуем да ће са шеснаест година, уз специјални лекарски преглед заиграти за нашу сениорску екипу. Треба још много да ради, ако жели и даље да напредује, а убеђен сам да жели. Једна од ретких слабијих страна му је емотивност. Наиме, када његова екипа губи, због јаких емоција, треба му времена да се врати у игру. То би морао чим пре да превазиђе. У сваком случају, верујем да би он у годинама пред нама могао бити један од главних ослонаца у сениорској екипи „Стари град“, за коју је до сада играо само у пријатељским утакмицама – рекао је искусни стручњак Рајко Ивковић, о једном од својих бољих фудбалера које је до сада тренирао.

М.Ђ. Кременовић 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here