Поново суперлигашки фудбал у Бачкој Паланци?!

Интервју са Јованом Милетићем, председником ФК "Текстилац" из Оџака

Фото: БАП ВЕСТИ

Лестер је све изненадио када је пре неколико година постао шампион Енглеске, а у српским условима резултат за памћење је остварио Текстилац! Од трећег ранга до Суперлиге, што је велико дело момака у плаво-белим дресовима на терену и руководства на челу са председником, Јованом Милетићем.

Снови су остварени у 105. години постојања клуба из Оџака, којим град и покрајина Војводина треба да се поносе. Убрзо ће да буду у елитном рангу, а први човек клуба је открио рецепт за успех без великих улагања и да су амбиције играча, њихов мотив и одрицање донели „радост до неба“. И полако се повлаче потези, само дан после елиминације Јавора у Ивањици.

„Све је постигнуто са нестварно малим буџетом. Добили смо од општине 4,6 милиона динара и 4 милиона од Савеза. Искрену помоћ смо имали од Ненада Павловића и његове фирме “Конвар” и мог пријатеља Игора Брауновића из “Србија шума”. Нико ово није очекивао, а сви су од нас очекивали борбу за опстанак у Првој лиги Србије“, каже Милетић.

Одређени су добри темељи су ударени пре две године

„Неке играче које смо довели у трећем рангу су остали, што се показало као добар потез. Уследила је доселекција екипе, углавном од позајмљених играча или неколико њих на двојној регистрацији из ИМТ-а. Није све у новцу, овде влада породична атмосфера, поверење, што је предуслов за постигнуто. Само смо ми веровали и циљ је остварен“.

Треба да се настави утабаном стазом

„Краткорочан план је стабилизација, да се остане изнад црте, а дугорочан да трајемо дуже у Суперлиги. Надам се да ће нова председница општине да има разумевања за улагања у фудбал, да смо мало отворили врата у овом делу земље, јер где год да смо покуцали за помоћ нисмо успели. Без тога не може, а ако останем само ја да улажем онда ће мисија да буде кратка. Сада сви зову и честитају. Никад више позива, порука, али од честитања не може да се опстане“.

Није све у новцу! Историјско вече ће дуго да се памти

„Успомена за читав живот. Заслужено у потпуности. Домаћин нас је потценио и саплели су се као многи. Видело се код њих да мисле да су бољи, али то је на папиру. На терену је Текстилац надмашио Јавор. Нису нам честитали, мислили су да ће да нас прескоче. Имали су лошу процену. Били су виши ранг, боље плаћени… Доказали смо да није све само у новцу, већ умећу и мотивацији“.

Улагања морају да се увећају

„Играње у Суперлиги је скупо. Играчи морају да се добро плаћају, да имају услове за рад и организација утакмица није мала ствар. Долазе Звезда, Партизан, ТСЦ, Чукарички… Публика ће моћи да ужива, када се буду играле утакмице са гигантима“.

Домаћини у Бачкој Паланци

Треба да се изабере стадион за наступе у елитном рангу.

„За сада смо близу одлуке да играмо у Бачкој Паланци. Удаљена је двадесетак минута од Оџака, стадион Бачке испуњава све потребне услове. Имамо неке друге понуде, а коначну одлуку ћемо да донесемо у најкраћем року“.

Појачавање тима је потребно

„Довешћемо неколико играча. Костур тима остаје на окупу. Идемо корак по корак и сада желимо да организујемо припреме, како бисмо спремни дочекали 20. јул и старт историјске сезоне“.

Следи састанак са шефом стручног штаба

„Близу смо договора да Бранко Мирјачић настави мисију на клупи са својим сарадницима. Отишао је са породицом на море, да мало одмори, али за неколико дана нам следи завршни састанак“.

На самом крају, Милетић је открио коме посвећује овај историјски успех клуба.

„Желео бих да казем за крај, да улазак у Суперлигу Србије посвецујем свом ујаку, Хајду Андрији-Шваби, дугогодишњем финансијеру ФК Текстилац, који га је више пута спасао гашења!“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here