Уз свећу, кољиво и славски колач

Бачкопаланачки ОФК „Стари град“ обележио своју славу – Спасовдан

Јуче је у присуству протојереја Славка Стојисављевића, свештеника СПЦ у Бачкој Паланци, рукововодства и пријатеља клуба, на посебан начин обележена слава ОФК „Стари град“, Вазнесење Господње – Спасовдан.

Током обележавања славе, уз славску свећу, резање погаче, кољиво као и освећење клупских просгорија, присутнима се обратио свештеник Славко Стојисављевић. Он је у пригодној беседи пожелео добро здравље играчима, руководству клуба и навијачима, уз жељу, да постижу још боље спортске резултате.

Свечаности поводом обележавања клупске славе, присуствовали су међу осталима, Миле Јовичин, први председник клуба, као и Влада Влајков први тренер „Старог града“. Највећи успех у својој историји постојања, (основан 1986. године), клуб је оствартио такмичећи се две сезоне у Српској лиги – Војводина. Тада је функцију његовог председника, обављао Дејан Пашин, који је такође присуствовао обележавању клупске славе.

Одржавање славе клуба, иницирао је његов актуелни председник Димитрије Бјелош, а на слави је од садашњих играча, био присутан капитен екипе Стефан Валентик.

М.Ђ. Кременовић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here