Зашто су у Силбашу фудбалери из Карађорђева поседали на терен и нису хтели да играју

Саопштење ФК "Пролетер" из Карађорђева

Да фудбалки клубови из општине Бачка Паланка из године у годину испадају из лига и да се у општини игра све слабији фудбал је опште познато. Поред Бачке која ће ове године испасти и из Српске лиге и преселити се у 4. ранг и у осталим клубовима се нико не може похвалити добрим пласманима у сезони 2023/24. У Војвођанској лиги (север) наредне сезоне играће само Бачка и Херцеговац, а остали клубови се такмиче у две најниже рангиране лиге, Подручна лига и ткз. „бетон“ лига. Који су разлози овако лоших пласмана општинских клубова нећемо да лицитирамо, али ћемо пренети саопштење ФК „Пролетер“ из Карађорђева које је издато после утакмице у Силбашу. Саопштење износимо у целости.


Саопштење ФК „Пролетер“ из Карађорђева

У суботу, 11. маја у 17:30 часова у Силбашу одиграна је првенствена фудбалска утакмица 26. кола ОФЛ Бачка Паланка између ФК „Наша звезда“ из Силбаша и ФК „Пролетер“ из Карађорђева.

Да ће тај спортски догађај личити више на лакрдију него на било какву утакмицу, понајмање првенствену под окриљем једног савеза, видело се и пре него што је почела.

Наиме, по доласку на игралиште гостујући фудбалери су затекли главног судију Милоша Дражића како седи са домаћим играчима и члановима управе и пије пиво, што је у старту изазвало сумњу да ће делиоци правде бити објективни и непристрасни. Ипак, знајући да „Мали Мићко“ има добар педигре, веровали су да се нешто алкохола у његовом организму неће одразити на одлуке које ће касније доносити. Да није баш тако, претендент за Војвођанску фудбалску лигу, како је за себе рекао, ипак нас је уверио нешто касније.

У 14. минуту утакмице Дражић је, шеткајући једном половином терена досудио казнени ударац због прекршаја који је само он видео у казненом простору на другој половини терена, што је изазвало општи смех свих на игралишту, али и револт гостујућих играча, од којих је најнервознији био играч са бројем 4, Далибор Келенц, те му је најпре показан један па одмах затим и други жути картон, због чега је искључен из игре. Колико ова одлука четврог у породици Дражић, чији чланови сисају ОФС Бачка Паланка с колена на колено, нема везе са здравим разумом, доказује и то да је играч домаћег тима у буквалном смислу казнени ударац извео на тај начин што је додао лопту голману гостију Струхар Алекси, што је поново изазвало општи смех на игралишту. Било је ту свега још… Најстарији играч гостију Владимир Попадић је скренуо пажњу делегату Горану Зотовићу да се главни судија осећа на алкохол, али је он слегао раменима уз констатацију: „Шта ја ту могу?!“

Десило се и то да је први помоћни судија Александар Кнежевић клупи гостујућег тима на очиглед делегата показао средњи прст, али наравно, овај то није видео, а и да јесте, како каже „шта он ту може“. Такође, бивши играч ФК „Пролетер“ Драгутин Сталетовић, популарни „Гути“, иначе други помоћни судија на овој утакмици, обратио се играчу гостујућег тима Марку Лазаревићу, који му се пожалио на суђење, речима да га је разочарао и да је никакав човек и смеће. Наравно, делегат ни ово није ни видео ни чуо. Нико делегату није веровао да заиста не види и не чује док се у 21. минуту није догодила још једна комична ситуација… Тек тада су црна тројка и глувослепи делегат приметили да на терену у редовима домаћег тима не постоји играч са бројем 4, а у протоколу је заведено да дрес са бројем 4 носи играч Милан Владисав, који је још у 7. минуту са бројем 9 на леђима постигао погодак, но ни тада делегат није приметио ништа необично. Даље, у 23. минуту опоменут је играч гостујућег тима са бројем 5 Срђан Дуспара јер је гласније кориговао место у живом зиду једном свом играчу. Ова врло садржајна представа (комедија) је завршена у 37. минуту када је искључен представник ФК „Пролетер“ због псовања изазваног револтом због свега претходно наведеног. Играчи гостију су поседали и полегали на терен у знак протеста и утакмица без такмичарског значаја и из које бодови никоме нису потребни тако је и завршена.

По завршетку утакмице представници домаћег клуба су позвали госте да са њима попију пиће, што је и прихваћено и напоменули су да желе добар однос са „Пролетером“ и да заиста немају ништа са овим што се догодило. Остао је жал што се нико након што се утакмица званично завршила, није сетио да се настави пријатељска утакмица.

ФК „Пролетер“ не жели да учествује на утакмицама на којима појединци мисле да се фудбал игра искључиво због њих и да ту могу да лече своје фрустрације из детињства. Било је већ трагикомичних ситуација на утакмицама на којима је правду делио чувени „Мићко“ Дражић, спринтања у „марицу“, пријава, усмених и писаних жалби и саопштења, па се само питамо да ли је тога доста или се ова „владарска“ лоза мора наставити макар се фудбал не играо више?!

Ето, ако лоза мора да се настави, новоосновани ФК „Пролетер“, у коме нико не прима плату, нити један једини динар због тога што претходне две године није био активан, па по одлуци локалне самоуправе нема право на редовна средства, биће први који ће се угасити уколико дотични буде делегиран као делилац правде у будућности.


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here