Прва ласта – Коча Јововић

У Кошаркашки клуб Херцеговац, стигла прва појачања

Руководство КК Херцеговац, ових врелих јунских дана, чини све како би током паузе између две сезоне у Гајдобру стигла адекватна појачања. Наиме, одговорни у гајдобранском друголигашу успели су, за сада, да доведу два појачања – Кочу Јововића и Луку Недељкова. Нових појачања, поручују из овог клуба, биће сигурно још.


Прво појачање Херцеговца, током овог прелазног рока је Коча Јововић. Јововић је рођен 1993. године у Вршцу, а игра на месту плејмејкера. У редове гајдобранских „вукова“ стиже као први организатор игре БКК Раднички из Београда. Београђани су у сезони која је за нама, били најбоља екипа у Другој лиги, па ће се у предстојећем првенству такмичити у Адмирал Бет кошаркашкој лиги Србије. Коча је играчку каријеру почео градити у млађим категоријама Хемофарма из Вршца. У сениорској конкуренцији, наструпао је за Хемофарм и Војводину из Новог Сада. Бранио је боје и неколико иностраних екипа у Шведској, БиХ и Бугарској.
Према оцени одговорних у Херцеговцу, Коча ће представљати велико појачање за њихову екипу, у наступајућој сезони.
Свој потпис на верност екипи из Гајдобре, ставио је протекле недеље Лука Недељков. Лука је рођен 1997. године у Сенти. Висок је 190 центиметара, игра на позицији бека. У КК Херцеговац, истичу да је Лука био њихова жеља и током три минуле сезоне, али да им није пошло за руком да га доведу у редове друголигаша из Гајдобре. У Херцеговцу верују, да ће његов долазак бити по оној народној „трећа срећа“.
Током претходне четири сезоне, Недељков је био члан новосадске Војводине. Међутим, пре играња за новосадске „црвено – беле“, Лука је играо за екипу Свети Ђорђе из Житишта, а био је и члан екипе Младост из Ветерника. Оно што је посебно интересантно, а везано је за Луку, он са мајчине стране има родбинске везе са Гајдобром.
М.Ђ.Кременовић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here