Стојан Додић најзвучније име

У редове „Херцеговца“ из Гајдобре стигла три нова кошаркаша

У настојањима да наредну сезону дочекају са екипом која ће покушати да се домогне циља – пласмана у вишу лигу, КК „Херцеговац“ појачао се са још тројицом кошаркаша. Параф на верност гајдобранском клубу, ставили су, Лука Стефановић, Бојан Богдановић и Стојан Додић.

Бековска позиција гајдобранског друголигаша у наступајућој сезони биће јача за Луку Стефановића. Лука је рођен 1997. године, игра на позицији бека. Висок је 193 центиметра. Најјаче оружје новог члана гајдобранског друголигаша је феноменалан шут са дистанце. Ради се о кошаркашу који је прошао све млађе селекције новосадског „Sports worlda“, док је у сениорској категорији бранио боје новосадске „Слободе“, затим „Динама“ из Букурешта. По повратку из Румуније у Србију, био је члан новосадског „Стара“, да би се потом поново обрео у Румунији где је наступао за „Lagunu saharks“ из Букурешта. Потом је уследио његов поновни повратак у екипу „Стара“, да би у минулој сезони бранио боје „Пролетера“ из Зрењанина.

Доласком Бојана Богдановића у екипу, „Херцеговац“ је комплетирао бековске позиције у свом саставу у предстојећој сезони. Бојан је рођен 2000. године у Ваљеву, а игра на позицији плејмејкера. Прве кошаркашке кораке нови члан Гајдобрана, направио је у „Металцу“ из Ваљева. Наступао је за млађе категорије „Младости“ из Земуна. У сениорској конкуренцији играо је за „Цар Константин“ из Ниша, „Варду“ из Вишеграда, „Радник“ и „Колубару“. Бојанове главне карактеристике су велика енергија и борбеност, стога је сасвим извесно да ће Бојан бити миљеник навијача „Херцеговца“. Ради се о кошаркашу који има изграђен шут са дистанце.

Најзвучније име, од три нова појачања Гајдобрана, свакако је Стојан Додић. Реч је о играчу који је у минуле две сезоне био носилац игре у својој екипи. Додић је рођен 1998. године, а висок је 202 центиметра. Примарна позиција му је крило, али због изузетних физичких карактеристика, у стању је да покрије још неке позиције у својој екипи. До сада је наступао за „Напредак“,  „Fair play“, суботички „Спартак“ и „Чачак 94.“

М.Ђ. Кременовић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here