Државни рекорд Душана Трбојевића

У Бачкој Паланци одржано такмичење у теренском јахању - 1. Меморијални куп „Prinston boy“

Фото: Предраг Панин и Марко Петровић

Mинуле суботе, по лепом и сунчаном времену а у организацији Коњичког савеза Војводине, одржан је 1. Меморијални куп у теренском јахању коња – „Prinston boy“. Домаћин овог такмичења било је спортско – коњичко удружење „Marsupilami legolas“. Најуспешнијим такмичарима, после завршетка свих трка, додељени су пехари и дипломе.

Највреднији резултат коњичких трка, остварио је Душан Трбојевић. Наиме, овај изузетно даровити јахач, још увек јуниор, у трци на 30 километара са грлом „Малеха“ био је најбољи и понео титулу апсолутног победника купа. Душан је на тај начин, још једном наговестио своје велике могућности. Време остварено у трци 81 минут, уједно је и нови државни рекорд. Грло „Малеха“, је ождребљено пре пет година у Ергели „Карађорђево“.

Фото: Предраг Панин и Марко Петровић

– Коњи су показали изванредну форму на самом старту сезоне. То је резултат свакодневног јахања током целе године, посебно у зимском периоду. Желим да истакнем, да је Коњички савез Србије упутио позив нашем клубу, да 6. јула ове године на хиподрому у Сремској Митровици, на коњичким тркама, презентујемо школу јахања. На тај позив смо позитивно одговорили, тако да ће наши јахачи, али и коњи из наше штале бити тамо присутни. Поред презентације јахања, наша грла и јахачи у Сремској Митровици учествоваће у трци под називом „Ловачко јахање“. Дужина стазе износиће два километра, а биће постављене и препоне – каже Саша Трбојевић, из Спортско – коњичког удружења „Marsupilami legolas“.

ОСТВАРЕНИ ПЛАСМАНИ

Трка на 10 километара (деца):  1. Нина Соро 2. Нађа Нештицки 3. Дамјан Петровић (јуниори) 1.Ена Јованов 2. Ива Тувић (сениори) 1. Кристина Хорват 2. Александра Продановић.

Трка на 20 километара (деца): 1. Милица Ћирић 2. Алекса Топалов (јуниори) 1. Нора Томашек (сениори) 1. Давид Ћулибрк 2. Јелена Ћирић 3. Ивана Ћирић.

Трка на 30 километара (јуниори): 1. Душан Трбојевић (сениори) 1. Маја Трбојевић 2. Марина Мосорова.

Фото, Предраг Панин и Марко Петровић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here