Колекционарка медаља из Челарева

Стонотенисерка Хана Балаж, у својој досадашњој каријери освојила je стодвадесет одличја

Једна од најталентованијих и најбољих младих стонотенисерки у Војводини, тренутно је ван сваке сумње, Хана Балаж из Челарева.

Хана је рођена 16. јула 2009. године, а основе стонотениске игре научила је од неуморног и вансеријског тренера Наде Бањац. Са свега шест година, први пут је у руке узела стонотениски рекет, и не испушта га из њих већ више од осам година. За све ово време, што се бави стоним тенисом, Хана је много тога постигла. О њеним постигнућима, најбоље сведоче медаље и пехари које је освајала у минулом периоду. Требало би заиста много времена и простора, како би се навели њени сјајни резултати, које је остварила у игри целулоидном лоптицом.

Хана је у својој, не дугој спортској каријери, осим Наде, имала још два тренера – Небојшу Балажа и Драгана Балабана. Сви они су заслужни што је у својој досадашњој каријери, остварила резуилтате на којима би могле да јој позавиде и много старије стонотенисерке, од ње. Више од стодвадесет одличја на различитим такмичењима у земљи и иностранству, освојила је јунакиња ове приче, која још није напунила петнаест година.

Током протекле сезоне, Хана је била члан две екипе, СТК „Челарево“ и СТК „Славија 96.“ из Ковачице. Са екипом из Ковачице, успела је да се избори за пласман у елитну лигу наше земље, док је са саставом из Челарева, заједно са својим клупским другарицама, успела да сачува друголигашки статус. У овом тренутку, Хана је рангирана на друго место најбољих војвођанских кадеткиња, односно на седмо место најуспешнијих српских кадеткиња. Хана се такмичила током сезоне која је за нама, и у дублу, и то доста успешно. Хана и Дејана Драгољевић из Новог Сада, освојиле су титулу вице – првакиња Војводине. У своју спортску биографију, ова стонотенисерка је уписала и наступе у кадетској репрезентацији Војводине, као и бројне наступе на турнирима у земљи и иностранству. Са ових такмичења, готово редовно је доносила медаље, неретко и оне најјачег сјаја.

Са Ханом тренутно као тренер ради Драган Балабан, стонотениска легенда из Челарева.

„Хана је изузетио талентована стонотенисерка. Међутим, она се не ослања само на таленат, већ пре свега, на свој рад. Међу првима долази на тренинг, а салу за стони тенис напушта као последња. Поседује сјајну концентрацију и невероватну упорност. Никада не помишља на предају, а у сваком мечу из себе исцеди и последњи атом снаге, како би дошла до победе. Верујем, да ће и у сениорској конкуренцији једног дана бити успешна, као што је успешна у млађим узрасним категоријама. Осим што постиже добре резултате у стоном тенису, колико ми је познато и у школи је једнако успешна. Одлична је ученица ОШ „Здравко Челар“ у Челареву“, каже Драган Балабан, тренер Хане Балаж.

Хана ће од јесени поћи у средњу школу. Похађаће је, према речима њеног оца Небојше, у Новом Саду. У овом граду, требало би да се укључи у рад једног од новосадских стонотениских клубова. Без обзира за који клуб заигра, Хана ће, извесно је, тренирати и радити како би и надаље наставила ниску својих успеха. Убеђени смо да ће јој то и поћи за руком, пре свега, због марљивог рада и изузетног талента који поседује.

М.Ђ.Кременовић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here