Од наредне сезоне – друголигаши

Стонотенисери из Челарева, нису успели да сачувају прволигашки статус

Стонотениска екипа „Челарево“, није у минулој сезони успела да сачува прволигашки статус. Био би то најкраћи резиме, протеклог првенства у Првој лиги Србије, када је у питању састав, сада већ бившег прволигаша из места које по пиву препознају.

У регуларном делу такмичења, „Челарево“ је заузело једанаесто место (лига је бројала дванаест клубова), и са те стартне позиције упустили су се Балабан и његови клупски другови у борбу за „голи (прволигашки) живот“. Уследили су бараж мечеви, у којима је екипа из Челарева одмерили снагу, са саставима „Радничког“ из Ниша и „Милениума“ из Вршца. Успели су Челаревљани да савладају Нишлије са 2:1 у три бараж сусрета, али су затим у одлучујућем мечу поражени од „Милениума“ са 2:0. Овим поразом су се након неколико сезона проведених у Првој лиги Србије, опростили од другог по рангу такмичења у нашој земљи.

Разлоге испадања из лиге, Челаревљани пре свега, требају тражити у изузетгно јаком саставу лиге, као и у повреди Драгана Балабана. Наиме, искусни стонотенисер у другом делу сезоне, због повреде, није могао помоћи својим клупским друговима у њиховој грчевитој борби за опстанак. Штета, јер тако је мало било потребно (само једна победа), да се сачува статус прволигаша.

Поред већ поменутог Балабана, за екипу СТК „Челарево“ у протеклој сезони, играли су Алекса Адамовић, Никола Грбић, Страхиња Фабри и Давид Прокић, који се екипи прикључио пред крај сезоне.

У предстојећем првенству екипу СТК „Челарево“ ће чинити, Никола Грбић, Алекса Адамовић, Страхиња Фабри, Никола Церовац. Под условом да се опорави од повреде, дрес друголигаша из Челарева, носиће и током следеће сезоне Драган Балабан.

Да укупан стонотениски утисак из Челарева у сезони за нама, када су питању мушке екипе не буде позитиван, „потрудила“ се и друга екипа СТК „Челарево“. Наиме, у оквиру такмичења Друге јужнобачке лиге, Челаревљани су у конкуренцији седам екипа били последњи – седми. За другу екипу, односно за „Челарево 2“ играли су, Иван Пазман, Душан Хајдер, Марко Марјановић и Лука Циндрић.

М.Ђ.Кременовић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here