У Бачу одржан традиционални 5. Међународни “Куп нација” у дизању тегова

Рекордни наступи и узбудљиве борбе

Фото: РТВ

БАЧ – У Бачу је одржан традиционални 5. Међународни “Куп нација” у дизању тегова на којем је учествовао 31 такмичар, 6 у женској и 25 у мушкој конкуренцији клубова из Мађарске, Руумуније, Словеније, Хрватске, БиХ и наших клубова из Суботице, Београда, Инђије, Сомбора, Новог Сада и Бача.

У спортској хали “Тврђава” у Бачу атмосфера у сали и публици је на моменат подсећала на тениске дуеле када се наш репрезентативац Филип Бертран надметао са словенчаким репрезентативцима из клуба “Домжале”. Ређале су се тежине а наш репрезентативац је ставио тачку на највећу подигнуту тежину од 171 килограма у избачају. Најуспешнија такмичарка је Тамара Аруновић из београдског Партизана, док је најуспешнији такмичар Стеван Владисављев из бачког Херкулеса.

Пехари за најуспешније екипе припале су екипама словеначког Домжала, Херкулеса из Бача и Клуба дизача тегова из Новог Сада Челичана – 021.

Захваљујући одличној организацији Кдт Херкулес из Бача, на челу са тренером и селектором наше репрезентације Зораном Пантелићем владала је пријатељска атмосфера, која се наставила традиционалним заједничким ручком у Ловачком дому.

“Овај турнир постоји 28 година и до сада се није десило да није одржан. Чак и у време НАТО агресије на нашу земљу окупили смо се и одржали турнир. Наши репрезентативци су били на висини задатка и зајено са такмичарима из страних земаља на прави начин улепшали и овогодишњи празник у дизању тегова у Бачу” – каже селектор наше репрезентације Зоран Пантелић.

Треба подсетити да су поменути резултати остварени по систему “синклер” коефицијента.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here