Пласман, ипак, испод очекивања

Стонотениски клуб Бачка Паланка, седми на крају сезоне у Првој лиги

Протеклу прволигашку сезону, стонотенисери Бачке Паланке завршили су на седми месту. У оквиру другог по рангу такмичења у нашој земљи, учешће је узело дванаест екипа. Првенство се састојало из два дела. Први, односно јесењи део, је био турнирски (одиграна су четири турнира), а у другом делу, такмичење се одвијало у оквиру плеј – офа и плеј – аута. Екипа Бачке Паланке, се изборила за учешће у оквиру плеј – офа.

– Као трећепласирана екипа на крају првог дела сезоне, такмичење, односно његов други део смо одиграли у оквиру плеј – офа. У том делу сезоне, остварен је биланс, осам побведа и три пораза. Јесењи део првенства смо одиграли боље, него пролећни, па смо на крају сезоне пласирали на седмо место, у конкуренцији дванаест екипа. Остварени резултат је донекле реалан, мада су објективно посматрано могућности екипе биле за бољи пласман од седмог места. По нашој процени, за пето – шесто место. Све у свему нисмо ни задовољни, ни не задовољни – каже Микица Јовановић, председник СТК Бачка Паланка.

Екипа Бачке Паланке је у минулој сезони наступила у саставу Зоран Савић, Огњен Стошић, Владимир Јовичић, Марко Курћан, Алекса Томановић и Петар Рађеновић.

У наступајућој сезони у оквиру Прве лиге Србије, биће примењен нови систем такмичења. Наиме, из лиге ће испасти чак шест екипа. Примарни циљ, Бачке Паланке, биће очување прволигашког статуса.

– У нову сезону улазимо са искључивим циљем да обезбедимо опстанак у лиги. Биће изузетно тешко изборити се за очување прволигашког статуса. Међутим, даћемо све од себе, како би остварили наш циљ. Желим да напоменем да је наша друга екипа у оквиру такмичења у Јужнобачкој лиги, у протеклој сезони, остварила пласман на четврто место у конкуренцији седам екипа. Посебно бих истакао, да смо такмичења у обе лиге, успешно привели крају захваљујући подршци од локалне самоуправе на чијем челу је Бранислав Шушница. Такође смо имали велику подршку  од Спортског савеза општине – напоменуо је на крају Микица Јовановић.

Клуб планира, да током наступајуће јесени, акценат у раду стави на рад са пионирима. Намеравају да појачају рад у пионирској школи, коју би водио професионални тренер. Школа ће самим тим привући, верују у овом клубу, већи број деце која би у будућем времену требала бити носиоци игре сениорске екипе.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here