За осмаке и матуранте средњих школа данас је крај школске године

Последњи час за матуранте и осмаке у Србији

Фото: РТВ

За матуранте трогодишњих и четворогодишњих средњих стручних школа, као и ученике осмог разреда у Србији, данас је последњи наставни дан у овој школској години.

Остали ученици основне школе, од првог до седмог разреда, са наставом завршавају 14. јуна, а сви средњошколци седам дана касније, односно 21. јуна.

Мале матуранте, односно ученике који завршавају осми разред, у јуну чека припремна настава, затим полагање мале матуре 17, 18. и 19. јуна, и на крају упис у средњу школу, у зависности од оствареног успеха на пријемном и успеха током школовања

И матуранте средњих школа који желе да наставе школовање чека пријемни за упис на факултет.

За матуранте гимназија у Србији, последњи наставни дан био је 24. мај, али то није био крај њиховим обавезама, јер им предстоји матурски испит, а за оне који настављају школовање и пријемни за факултете.

Традиционално, матуранти основних и средњих школа, последњи наставни дан обележавају прославама у школским двориштима, уз песму и музику, шетњом градским улицама, а у Београду се претходних година тај догађај обележавао и купањем у фонтани на Тргу Николе Пашића, као и на Ади Циганлији.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here