Стан у Бачкој Паланци јефтинији од гараже у Београду

nekretnine backa palanka

Бачка Паланка је препознатљива по својој богатој историји, култури и блиској заједници. Када је реч о некретнинама, локално тржиште бележи растући интерес због повољних цена и разнолике понуде.


Од традиционалних кућа у старијем делу града до модерних станова у новијим четвртима, Бачка Паланка нуди нешто за свакога.
Али, хајде да видимо како су се кретале цене станова у општини Бачка Паланка у претходном периоду.

Кретање цена некретнина у Бачкој Паланци

Цена некретнине у Бачкој Паланци, када се пореди са ценом некретнине у Београду и другим већим градовима, је доста повољнија, што додатно привлачи купце који желе приступачне опције за становање. Поређења ради, за цену једне гараже у Београду на води у Бачкој Паланци можете купити кућу са плацем.
Наиме, у престоници која је удаљена свега 130 километара просечна цена гараже износи око 30.000 евра, док се у централним деловима као што су Стари град, Савски венац и Нови Београд, те цене могу попети и до 60.000 евра.

Последњих година примећен је пораст интересовања за новоградњу, нарочито у централним деловима Бачке Паланке.

Нови стамбени комплекси нуде савремене услове живота, често укључујући додатне погодности као што су паркинг места, зелене површине и игралишта за децу. Такође, постоји и велики интерес за реновирање старих кућа, које пружају шарм старинског стила у комбинацији са модерним удобностима.

Промене на тржишту некретнина у Бачкој Паланци

Према подацима Регистра цена непокретности РГЗ-а, а што на потврђују и из агенције Предраг Некретнине, у априлу ове године, тржиште некретнина у Бачкој Паланци бележи значајне промене у ценама и обиму промета, како у сегменту новоградње, тако и староградње.
У погледу обима промета, бележи се значајан пад у броју трансакција у новоградњи, док је у староградњи забележен пад у броју трансакција, али и повећање у односу на претходни месец.
Укупно гледано, тржиште некретнина у Бачкој Паланци у априлу 2024. године бележи динамичне промене у ценама и обиму промета што може утицати на одлуке купаца и инвеститора на овом тржишту.

Савети за куповину некретнине у Бачкој Паланци

Планирате ли да потражите стан? Ево неколико корисних савета који ће вам помоћи да донесете добру одлуку:

Истражите онлине понуде

Пре него што кренете у потрагу за станом, претражите различите сајтове за некретнине. Прегледајте огласе, филтрирајте према вашим критеријумима (локација, цена, квадратура) и направите списак потенцијалних станова. Претрага онлине понуда је најпоузданији начин да се информишете о тренутној ситуацији на бачкопаланачком тржишту некретнина.

Поставите буџет
Када сте се упознали са понудом, одредите колико новца сте спремни да потрошите за стан. Размотрите своје финансијске могућности и реално планирајте. Имајте на уму да уз цену стана иду и додатни трошкови попут пореза, агенцијске провизије и такси, посебно код куповине новоградње. За староградњу, размислите о потребним улагањима за реновирање.

Дефинишите приоритете
Размислите шта вам је најважније код стана. Да ли је то добра локација, већа или мања квадратура, колики број соба вам је битан? Постављање приоритета олакшава усмеравање потраге. Локација је свакако најважнија за цену некретнине, зато је добро да већ унапред одредите у ком делу града желите да купите стан. Исто тако, размислите да ли вам је битно да стан терасу, да имате гаражу или да зграда има лифт? Иако ови фактори можда нису пресудни, могу утицати на цену стана и преговоре

Размислите о структури и квадратури
Поред локације, размотрите број соба и распоред просторија. Да ли вам треба већи дневни боравак, више спаваћих соба или радна просторија? Такође, размислите о квадратури стана у складу са вашим потребама. Станови средње величине од 40 до 60 квадрата су најтраженији и најбрже се продају..

Новоградња или староградња?
Одлучите да ли би вам више одговарала новоградња или староградња. Иако је староградња често повољнија, можда ће бити потребно додатно улагање у реновирање. Цена новоградње је обично нешто виша, али су станови често одмах усељиви. На крају, када пронађете стан који вам се допада, проверите све информације. Код староградње је важно проверити са јавним бележником све податке о непокретности која је предмет продаје.

Надамо се да ће вам ови савети помоћи у процесу куповине некретнина у Бачкој Паланци. Срећно са проналаском савршеног дома!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here