Општинско удружење пензионера Бачка Паланка обележило свој дан – 1. јул

Гости стигли из целе Војводине

У присуству гостију и званица, Општинско удружење пензионера Бачка Паланка, обележило је свој дан – 1. јул. Наиме, бачкопаланачко удружење већ годинама обележава овај датум, као сећање на први јулски дан 1947. године, када је основано и када је почело са радом.


Присутним званицама, гостима као и члановима бројних пензионерских удружења широм Војводине, први се обратио Славко Милекић, председник ОУП Бачка Паланка.

Славко Милекић, председник ОУП Бачка Паланка

„Даме и господо, поштовани пензионери, уважени гости, драги пријатељи, хвала вам што сте дошли да заједно обележимо седамдесет седму годишњицу оснивања бачкопаланачког удружења. Позивам све присутне, да минутом ћутања одамо почаст и дужно поштовање преминулим пензионерима у протеклом периоду. Свима вама, који сте дошли да увеличате ову свечаност, желим пријатан боравак на нашој средини. Посебно бих се захвалио гостима, који су се одазвали нашем позиву и својим присуством увеличали нашу свечаност. Изузетна ми је част и задовољство, што могу да поздравим Милана Ненадића, председника Савеза пензионера Војводине, који је дошао данас овде код нас са својим сарадницима. Поздрављам и начелницу Полицијске управе Бачка Паланка, Марину Јовановић, као и потпредседницу Савеза пензионера Србије, Војводине и председницу Градског удружења пензионера Сремска Митровица, Мирјану Трескавица са сарадницима. Посебно поздрављам делегацију Општинске организације, удружења пензионера Врбас, као и председнике Општинских организација пензионера Кикинда, Милана Периза и Градског удружења пензионера Зрењанина, Славка Шућуровића. Поздравио бих и наше сараднике, Мирослава Родића, посланика у Скупштини АП Војводине, као и делегацију из Геронтолошког центра Бачка Паланка. Наше удружење постоји од 1947. године. Захваљујући упорности и ентузијазму његовог чланства, успели смо да се одржимо све ове године. Било је лепих, али и тешких тренутака. Међутим, вољом и упорношћу ранијег и садашњег чланства, успешно постојимо и радимо већ готово осам деценија. Свима вама желим добро здравље, дуг живот и да се код нас, сви добро забавите и опустите“, рекао је обраћајући се присутнима, Славко Милекић, председник бачкопаланачког удружења пензионера. Потом су се присутнима обратили, Милан Ненадић, Мирослав Мики Родић, посланик у Скупштини Војводине и Мирјана Трескавица.

У добром расположењу, уз песму и игру, дружење око 140 пензионера из бројних војвођанских места, потрајало је до раних вечерњих часова.

М.Ђ. Кременовић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here