Пријем добровољних давалаца крви (ФОТО)

Пријему су присуствовале и Љиљана Велемир и Кристина Козић, волотерке ЦК које су професору Слободану Зорићу указале прву помоћ, као и Милорад Марковић из Силбаша који је пронашао и вратио велику своту новца

Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – У понедељак (13.05.), поводом Националног Дана добровољних давалаца крви, у згради Општине у Бачкој Паланци, одржан је пријем добровољних давалаца крви. Пријем је приредио председник Општине, господин Бранислав Шушница.


Бачка Паланка је 17. пут за редом добила признање Покрајинске владе за најхуманију средину. Председник Општине, Бранислав Шушница и секретар Црвеног крста, Бранислав Шобот, тим поводом су се захвалили свим даваоцима крви који су заслужни за ово признање.

„Задовољство је да смо се скупили овде у Општини као и сваке године. Хвала председнику који је издвоји времена за овај пријем. Огромна захвалност свима вама што сте добровољни даваоци крви и што ову нашу средину дижемо сваке године лествицу више, и што је све више добровољних давалаца крви и ако нас је мање по броју становника. То значи да квалитет који Бачка Паланка има се преноси захваљујући свима вама, породици и самој едукацији између чланова породице“, изјавио је секретар Црвеног крста, Бранислав Шобот.

Председник Општине, Бранислав Шушница је такође изразио захвалност свим даваоцима крви, а посебно се захвалио младим суграђанкама, Љиљани Велемир и Кристини Козић, ученицама ТШ „9. мај“ и волонтеркама Црвеног Крста, које су прве притекле у помоћ нападнутом професору, Слободану Зорићу. Председник се захвалио и Милораду Марковићу из Силбаша, који је недавно пронашао и вратио велику своту новца. Милорад је такође дугогодишњи добровољни давалац крви.

„Увек нађемо времена за оне најхуманије људе, па бих самим тим искористио прилику да се посебно захвалим нашим хуманим девојкама, Љиљани Велемир и Кристини Козић, на ономе што су урадиле оног тужног дана за Бачку Паланку када је нападнут професор Слободан Зорић, када сте показале све оно што Црвени крст и одликује, и оно што вас је Црвени крст научио. Захвалио бих се и Милораду Марковићу, који је пронашао велику суму новца, и уз помоћ полиције у Бачкој Паланци је вратио власници“, изјавио је председник Општине, Бранислав Шушница и додао да Црвени крст не чини само добровољно давање крви, него и овакви гестови. „Ово су гестови са којима се сви ми можемо дичити и надам се да ће Бачка Паланка и у наредним годинама бити најхуманија средина“, каже председник Општине Бачка Паланка.

Љиљана Велемир и Кристина Козић, ученице  II3, у ТШ „9. мај“ су нападнутом професору, Слободану Зорићу, указале прву помоћ, до доласка Хитне службе, користећи сва знања и вештине које су научиле као волонтери и вршњачки едукатори Црвеног крста у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here