Милорад из Силбаша пронашао велику количину новца и вратио власницима

Вест која буди наду!

БАЧКА ПАЛАНКА – У понедељак увече на адресу наше редакције стигла је једна лепа вест која буди наду да међу нама још увек постоје добри и поштени људи. 


Наиме, у нашу редакцију стигла је информација да је један Силбашан пронашао торбу са већом количином новца и уз помоћ полиције вратио је власници.

Милорад Марковић из Силбаша, пекар по професији, а хуманитарац по опредељењу  је у понедељак око 11 часова на паркингу у близини Градске пијаце у Бачкој Паланци пронашао торбу у којој је била већа количина новца коју је без размишљања однео у полицију.

– Паркирао сам аутомобил у близини пијаце у Бачкој Паланци и отишао у куповину. По повратку, остављајући ствари у пртљажник аутомобила, спазио сам платнену торбу испод кола. Торбу сам најпре гурнуо ногом мислећи да је празна, али онда сам приметио да у њој има нешто. Отворио сам торбу и видео да је у њој новац. Без размишљања сам узео торбу и отишао у полицију, каже за наш портал Милорад Марковић.

Додаје да су га у полицији дочекале две љубазне и професионалне службенице којима је рекао шта се десило. Одмах су приступили бројању новца и сачињен је записник. Након тога је задовољан наставио са својим дневним обавезама, не размишљајући о томе што се десило.

Истог дана око 18 часова зазвонио му је телефон и на његово изненађење, јавила му се госпођа чији је новац пронађен. Ступили смо у контакт и са госпођом Миром Лалић која је за овог младог човека имала само речи хвале.

– У понедељак око 11:30 часова, док сам панично покушавала да пронађем торбу са новцем, зазвонио ми је телефон. Позвали су ме из полицијске станице у Бачкој Паланци да ми кажу да је пре десетак минута један млади господин пронашао и пријавио изгубљен новац. Била сам у шоку. Службеници полиције су ми рекли ко је поштени проналазач новца и дали ми његов контакт.

Милораду сам неизмерно захвална на овом гесту! Он је доказ да и даље постоје поштени и добри људи – каже за портал БАП ВЕСТИ госпођа Мира Лалић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here