Поетско вече „Шантићу у спомен“ у Гајдобри

У оквиру обележавања Дана школе у ОШ "Алекса Шантић" Гајдобра - Нова Гајдобра

ФОТО: https://osnovneskole.edukacija.rs/

Ове године се навршило 100 година од смрти Алексе Шантића, који је умро 2. фебруара 1924. године. Овим поводом, у ОШ „Алекса Шантић“ Гајдобра – Нова Гајдобра, је веома свечано јер су у току завршне припреме за Дан школе који се ове године обележава током два дана.


У недељу (26.05.), у просторијама ОШ „Алекса Шантић“ у Гајдобри, са почетком у 19.00 часова, одржаће се поетско вече „Шантићу у спомен“, намењено истинским љубитељима поезије које ће домаћни радо угостити.

Стихове Шантићевих песама говориће ученици ОШ „Алекса Шантић“ Гајдобра- Нова Гајдобра уз вокално-музичку пратњу ученика музичке секције. Гости вечери биће и бивше ученице школе, рецитатори, као и Марко Шалић.

„Иза нас је још једна успешна школска година због које смо поносни, а то желимо да поделимо са свим добрим људима који су нам несебично помагали, а међу њима су, пре свега, родитељи наших ученика и многе компаније иза којих стоје људи који цене знање и образовање“, каже директорка школе Рајкица Зубац.

За други дан (27.05.), планирана је свечаност у објекту школе у Новој Гајдобри, у еколошкој учионици која је украс школског дворишта. На овај дан је рођен Алекса Шантић. Поред доделе диплома успешним ученицима, учитељицама и наставницима, гостима ће бити представљене активности на пројекту „За чистије и зеленије школе“, који је награђен.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here