Бачкопаланчанин ухапшен због преваре врачањем

Обећали да ће му „врачањем“ решити емотивне проблеме.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за технику Службе за борбу против високотехнолошког криминала, у сарадњи са Посебним одељењем за ВТК Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су три особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело превара и довели у заблуду једног мушкарца из Вршца, да ће му врачањем решити емотивне проблеме.


Ухапшени су Ш. М. (58) из Новог Сада, Б. Р. (36) из Бачке Паланке и Б. В. (29) из Футога, док ће против педесетједногодишње жене бити поднета кривична пријава у редовном поступку за исто кривично дело, наводи се у саопштењу МУП-а.

Они се сумњиче да су, током марта и априла прошле године, путем налога „Црна магија“ на друштвеној мрежи Фејсбук, довели и одржавали у заблуди једног мушкарца из Вршца, да ће му „врачањем“ решити емотивне проблеме.

Од њега су, како се сумња, тражили да им уплати 1.794.000 динара, што је оштећени мушкарац учинио. Ш. М, Б. Р. и Б. В. приведени су надлежном тужилаштву.

Министарство унутрашњих послова позива грађане који су у претходном периоду оштећени на сличан начин да то пријаве на телефон 011/2743-814 или на имејл адресу [email protected].

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here