Ухапшене 22 особе осумњичене да су оштетиле буџет Србије за 2,1 милијарду динара

У Новом Саду и Суботици

Фото: MUP Srbije

НОВИ САД, СУБОТИЦА – По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са СБПОК и Сектором пореске полиције данас је на територији Новог Сада и Суботице лишено слободе 22 лица и то: Р.Ш., С.К., З.К., А.К., С.В.К., Т.К., Ж.А., М.М., С.В., Ј.В., А. В., Н.Н., Д.Р., М.Г., М.С., А.Х., Д.Т., М.Е., С.Ђ., А.Ф., В.М. и М.Б.П., због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела из чл 346 , пореска утаја из чл 225 ст 3 у вези става 1 КЗ и злоупотреба положаја одговорног лица из чл 227 ст 3 у вези ст 1 КЗ.


Организатор Р.Ш. је организовао ову криминалну групу под чијом контролом су пословали седам привредних субјеката у иностранству и седам привредних субјеката у Србији.

Ова организована криминална група је сачињавала лажну документацију, по наруџбини шпедитера, неопходну за увоз половних аутомобила. Реч је рачунима умањене вредности половних моторних возила и неистинитим ЕУР-1 обрасцима.

У периоду од 1. фебруара 2019. до данас (3. октобра) увезено је 39. 078 половних моторних возила. Тиме је буџет Републике Србије оштећен за више од 2,1 милијарду динара.

На име тако сачињене лажне пословне документације ова организована криминална група је прибавила противправну имовинску корист у износу у од 1. 179.300 еура, а шпедитери 2. 735.460 евра.

Претресање просторија је у току.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал након чега ће бити саслушани.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here