Параге домаћин манифестације „Михољски сусрети села“

Одлучено!

У општини Бачка Паланка и ове године ће се, четврти пут заредом, у сарадњи Општине и Министарства за бригу о селу, одржати манифестација „Михољски сусрети села“. Овог пута у Парагама.

Манифестација се организује на основу уредбе Владе Републике Србије, а Општини Бачка Паланка одобрено је 499.920 динара. И ове године ће бити реализован врло богат програм, у ком ће учествовати удружења из више месних заједница у општини Бачка Паланка.

Манифестација „Михољски сусрети села“ се организује ради промоције традиције, културе и локалне туристичке понуде и привредних потенцијала села.

Прошле године је манифестација одржана у МЗ „Челарево“. Одржана је својеврсна дечија олимпијада, изложба народних радиности, позоришна представа, такмичења за најлепшу мушку и женску ношњу, као и надметање КУД-ова.

„Михољски сусрети“ ове године ће се одржати у Парагама, а организатори истичу да ће ове године програм бити још богатији и разноврснији, са већим бројем учесника.

1 коментар

  1. Ministarstvo za brigu o selu bi, umesto „Miholjskih susreta sela“ (zašto i zbog čega se neka državna manifestacija vezuje za crkvenu proslavu je druga priča…) moglo obezbediti besplatne udžbenike svim đacima u državi, a ne samo onim privilegovanima koji žive „u državi u državi“ – Beogradu. Seoski đaci jednako vrede kao i beogradski, zar ne?! Ovako, tupi i glupi narode, evo vam hleba (mrvice) i igara… Briga o selu nisu igra i pesma…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here